ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Через карантин в Україні переносять пробне ЗНО

У зв'язку із запровадженням карантину і заборону масових заходів по всій території України через швидкість поширення коронавірусу у світі було ухвалено рішення про перенесення пробного Зовнішнього незалежного оцінювання (у 2020 році пробне ЗНО з української мови і літератури мало відбутися 21 березня, з історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, а також з іноземних мов – 28 березня).

Крім того, розглядається ймовірність скасування або перенесення олімпіад національного рівня. Дати проведення ЗНО оголосять після завершення карантину, який поки що введено на три тижні - з 12 березня по 1 квітня. Про це йдеться в офіційному повідомленні, яке отримала дирекція дитячих садків та шкіл, інформує Галичина.

В документі зазначено, що для школярів буде забезпечено формат дистанційного навчання. Для цього створять окремий розділ для інформування на сайті Департаменту, де розмістять: посилання на платформу дистанційки (розроблена Університетом Грінченка) для учнів 5-11 класів; посилання на районні сайти; підключать Центр моніторингу до роботи з випускниками 11 класів (відео-лекції для підготовки до ЗНО); буде звернення до місцевого телебачення щодо виділення ефірних годин для проведення телеуроків, лекцій; вчителі продовжать контактувати з дітьми та батьками в дистанційному режимі.

Рішення про запровадження карантину поширюється на заклади усіх типів та форм власності: від садочків до міського університету.

"На інші вузи, що підпорядковані МОН, впливу немає", - йдеться в офіційній заяві.

Також зазначено, що в закладах освіти буде посилено санітарно-гігієнічний режим.