ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Благодійний фонд "Покуття" подарував Коломийському педколеджу нові комп’ютери

Сьогодні, 26 вересня, Коломийський педколедж отримав 10 комп'ютерів від благодійного фонду «Покуття», заснованого Андрієм Іванчуком.  Подарунок педагогічному та студентському колективу коледжу передала Уляна Мандрусяк, директорка фонду.

Виступаючи перед аудиторією педагогічного коледжу, Уляна Мандрусяк відзначила, що завжди цей навчальний заклад був на вістрі уваги і фонду, і його засновника Андрія Іванчука. Тут навчаються майбутні педагоги, відзначила пані Уляна, тому надважливо, щоб навчальний заклад міг дати їм потрібні в теперішньому світі знання та навички. Це неможливо без нової та сучасної техніки.

Директор Коломийського педагогічного колежу Валерій Ковтун подякував Андрієві Іванчуку за такий гарний подарунок та нагадав, що відносини благодійного фонду «Покуття» та Коломийського педагогічного коледжу мають давню та багату історію.

Зокрема,фонд долучився до таких проектів Валерія Ковтуна та Коломийського педколеджу, як відкриття пам’ятника книзі у Коломиї, будівництво пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні на території навчального закладу, а також проведення олімпіади з англійської мови.

Валерій Ковтун повідомив, що нові комп’ютери поповнять діючі три комп’ютерні лабораторії коледжу. Точніше – доукомплектують третю лабораторію, де електронна техніка трохи застаріла.

Також Валерій Ковтун провів для журналістів екскурсію комп’ютерними кабінетами. Кабінет Нової української школи оснащено найпередовішим обладнанням, аналог якому в межах Прикарпаття є тільки в Івано-Франківському інституті післядипломної освіти.

На поличці акуратно складені 27 ноутбуків для персонального користування студентів під час уроку. Тепер викладачі та студенти чекають на створення лінгафонного кабінету. Народний депутат Андрій Іванчук пообіцяв створити такий кабінет за кошти фонду «Покуття».