ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Бій Усик — Ф'юрі відкладено за два тижні до поєдинку через травму британця 17 лютого бій за абсолютного чемпіона світу не відбудеться.

Бій Усик — Ф'юрі відкладено за два тижні до поєдинку через травму британця

17 лютого бій за абсолютного чемпіона світу не відбудеться. 

Бій Олександра Усика і Тайсона Ф'юрі за чотири основних титули чемпіона світу в надважкій вазі не відбудеться у заплановану дату 17 лютого. Про це оголосили у промоутерській компанії Queensberry Promotions, що представляє Ф'юрі.

У п'ятницю, 2 лютого, британець зазнав розсічення над оком під час спарингу. Ф'юрі наклали шви, через які володар поясу WBC не встигне підготуватися до поєдинку в лютому.

Ви можете зробити свої ставки на бій Усика та Ф'юрі
Усик та Ф'юрі офіційно підписали контракти на бій за абсолютного чемпіона у вересні 2023 року, перед поєдинком британця із Франсісом Нганну. Після складної перемоги Ф'юрі у жовтні зустріч з Усиком вже відкладали — спершу організатори планували провести її в другій половині грудня минулого року.


"Я повністю спустошений [через відкладення бою] після такої тривалої підготовки, я перебував у чудовій формі", — пояснив Ф'юрі у своїй заяві.

"Мені прикро за всіх, хто залучений у цю велику подію. Я сумлінно готуватимуся до нової дати, коли око відновиться. Можу лише вибачитися перед усіма, включно зі своєю командою, командою Усика, боксерами з андеркарду, партнерами, фанами, господарями [вечору] та моїми друзями в Саудівській Аравії".

Якою була реакція українського чемпіона на травму суперника.

"Тайсон Ф'юрі — довбаний боягуз, що робитиме будь-що, аби не битися з Усиком. Він попросив вдарити його у брову сковорідкою. Можете так мене і процитувати", — заявив менеджер українця Егіс Клімас у коментарі для The Ring.

"Коли новини донесли до Олександра, він лише посміхнувся. Це все, що він зробив. Він надто сильний психологічно, аби зламатися".

Промоутер українця Олександр Красюк натомість запропонував Ф'юрі розглянути можливість завершити професійну кар'єру.

"Бажаю тобі найшвидшого відновлення, — написав Красюк на сторінці британця в Instagram. — Бог надіслав тобі знак. Подумай про завершення кар'єри, брате".


За інформацією порталу Boxing News, представники Усика вже працюють над організацією його бою з Філіпом Хрговичем. Хорват є обов'язковим претендентом на зустріч з українцем за лінією IBF — минулого року організація вже санкціонувала їхній поєдинок у 2024 році.

Журналіст Кріс Меннікс з посиланням на менеджера Егіса Клімаса повідомив, що Усик зацікавлений у проведенні свого наступного бою саме 17 лютого. Це залишатиме Хрговичу два тижні на підготовку до чемпіонського поєдинку, менш ніж за два місяці після його перемоги над Марком де Морі в першому раунді.

Сам Усик тим часом продовжує підготовку до бою, повідомив промоутер Олександр Красюк. У соцмережах він оприлюднив фото спарингу українського чемпіона в рамках тренувального табору перед боєм 17 лютого.

Потенційній бій з Хрговичем у разі перемоги звільнятиме Усика від обов'язкового захисту титулу. Це дозволить українцеві провести вже погоджений реванш із Ф'юрі в майбутньому з чотирма основними поясами на кону — досі IBF вимагала в майбутнього абсолютного чемпіона битися з хорватом або звільнити титул.

Останній бій Усик провів у серпні 2023 року, коли здобув дебютну перемогу нокаутом у надважкому дивізіоні — в дев'ятому раунді проти британця Даніеля Дюбуа. На професійному ринзі українець залишається непереможеним: 21 перемога, 14 з них — дострокові.