ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

БФ "Карітас Коломиї" продовжує допомагати потерпілим від повені. ФОТО

БФ «Карітас Коломиї» продовжує допомагати потерпілим від повені.

Продукти харчування, питну воду, одяг та засоби гігієни — все це працівники благодійного фонду роздали мешканцям смт. Ланчин, повідомляє пресслужба Коломийської єпархії УГКЦ.

Особисто місце стихійного лиха відвідав владика Василь Івасюк, директор «Карітасу Коломиї» о. Сергій Триф‘як у супроводі протопресвітера Ланчинського о. Василя Ткачука. Духовенство поспілкувалося з представниками місцевої влади, рятувальниками та потерпілими.

Люди дякують за допомогу, розповідають про власні біди й показують обійстя. Всього за 20 хвилин водна стихія завдала жахливих збитків, наслідки яких ліквідовуватимуться ще кілька років. Комусь пощастило більше, комусь менше, а дехто і взагалі залишився з житлом, яке відновити вже неможливо. Втім, постраждалі від повені дякують Богу за те, що обійшлося без жертв. Загалом в Ланчині від повені постражлало близько 150 помешкань. На місці працює Національна гвардія України, яка допомагає у розчищенні території.

Пакети з допомогою,за присутності духовенства, було роздано, в місцях де можливо проїхати транспортом, решту залишили в храмі Зіслання Святого Духа, де попіклуються про те, щоб все необхідне доставити й іншим.