ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

"БаЛьон" – барвистий льон

Олена Федосюк, Ярослава Паранич та Уляна Стадничук – ці жінки товаришують уже дванадцять років. Ярослава – чудова майстриня, гарно вишиває, але робила це тільки для себе. Уляна – шиє. Одного разу жінки спробували виготовляти роботи на продаж. Така ідея зародилась в Олени. Вирішили зайнятися саме домашнім текстилем, оскільки вишитого одягу доволі багато. Подруги підготували близько двадцяти робіт і поїхали з ними до Івано-Франківська на ярмарок до Дня міста, згодом були Чернівці.

Так створилась творча майстерня "БаЛьон", яка займається виключно ручною вишивкою на лляному полотні. В асортименті майстерні – постільна білизна, скатертини, серветки, рушники, еко-сумки. Роботи – унікальні та практично не повторюються. У 2018 році жінки вирішили подати свою роботу на конкурс у столиці. Там і виграли перше місце. Це була скатертина, над якою працювали майже три місяці.

"Ручну вишивку зараз знецінюють. Ми хочемо подати її, як щось дороге, як ремесло", – розповідає Олена.

Також у 2018 році "БаЛьон" взяв участь у проєкті від "Всі. Свої". До слова, "Всі. Свої" – це найбільша платформа українських брендів. Під час маркету жінки пройшли відбір, де їм було запропоновано офіційне партнерство. Так, тепер роботи творчої майстерні "БаЛьон" можна знайти в магазині "Всі свої" в Києві, а також замовити в інтернеті.

"Наші вироби були на вітрині магазину "Всі. Свої", яку спеціально створила французька дизайнерка в рамках проєкту "Французька весна", – ділиться Олена Федосюк.

Читайте також: Сувенірні крамниці: що найчастіше купують туристи на згадку про Коломию. ФОТО

 

Олена, Уляна та Ярослава поєднують у своїх роботах різноманітні техніки, кольори, шукають давні візерунки, але подають їх по-новому, придумують цікаві сучасні дизайни. Жінки є постійними учасницями різноманітних конкурсів, фестивалів і семінарів.

Вишиванки "БаЛьону" – це якісно, професійно, унікально, модно, сучасно і в той же час стародавньо та автентично. А кожна їхня робота – це просто безцінний витвір мистецтва.

Інна ЯКУБ'ЯК