ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Автентичний весільний одяг з Коломийщини презентували у рамках проєкту “Таємниці України для тебе”. ФОТО, ВІДЕО

Минулого тижня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба представив у Міністерстві закордонних справ міжнародний культурно-соціальний проєкт “Таємниці України для тебе”. Проєкт передбачає створення бази даних культурної та нематеріальної спадщини України, в яку увійде, зокрема, інформація про види народних ремесел, рецепти української кухні, історичні та культурні пам'ятки з різних регіонів України тощо.

Майстри із Дніпропетровської, Луганської, Львівської, Івано-Франківської, Полтавської, Тернопільської, Черкаської, Рівненської, Закарпатської областей та Криму представили у внутрішньому дворику МЗС свої роботи: витвори традиційного ткацтва, петриківський розпис, кримськотатарську кераміку, автентичні головні убори, вироби з лози, гердани, вишиті книги, витинанки, музичні інструменти, солодощі тощо.

Автентичний весільний одяг з сіл Коломийщини у рамках проєкту на запрошення Благодійного фонду «Чисті серцем» та нашого краянина, Почесного консула Угорщини в Україні Василя Вишиванюка  презентував голова Нижньовербізької громади Ярослав М'якущак та Марія Геник.

У заході взяли участь глави іноземних дипломатичних представництв, культурні діячі, представники неурядових організацій та ін.

Як повідомляють на сторінці МЗС, зібрана у рамках проєкту інформація увійде до унікальної книги, яка буде подарована національним бібліотекам України та іноземних країн. Видання також буде презентоване дипломатичним місіям та українським громадам за кордоном. Зразки ремісничих витворів, моделей одягу, картин  увійдуть до інтерактивної виставкової експозиції для дипломатичних установ України. 

Крім того, організатори проєкту планують створення міжнародної онлайн-платформи з творами українських митців і контактами майстрів. 

Фото з сторінки Василя Вишиванюка

До теми: У Коломиї установи й організації долучилися до традиційного флешмобу до Дня вишиванки. ФОТОРЕПОРТАЖ

 Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.