ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Андрій Іванчук та фонд "Покуття" забезпечили цілу Івано-Франківщину медичними засобами. ФОТО

Народний депутат Андрій Іванчук разом із заснованим ним Благодійним фондом «Покуття» розпочали акцію із забезпечення медиків Івано-Франківської області засобами захисту. Найближчими днями команда фонду відвідає майже 30 медичних закладів Франківщини.

На фото: медик одягнутий у комплект, наданий Андрієм Іванчуком та фондом "Покуття"

Внаслідок COVID-19 Прикарпаття постраждало чи не найбільше в країні. Андрій Іванчук не зміг залишатися осторонь й від початку карантину разом з фондом "Покуття" опікувався цілою Івано-Франківською областю.

На фото: медик одягнутий у комплект, наданий Андрієм Іванчуком та фондом "Покуття"

У перші дні карантину Андрій Іванчук разом з благодійним фондом «Покуття» забезпечив  респіраторними масками Коломийсько-Городенківський округ, а також всі райони Івано-Франківської області й окремо Коломийщину та Городенківщину засобами для дезінфекції громадських місць

Цього разу фонд з ініціативи Андрія Іванчука завіз партію багаторазових захисних медичних костюмів, одноразові маски, респіраторні маски KN 95, два види рукавичок і захисні щитки для медичних працівників Івано-Франківська в обласний аптечний склад.

- Протягом останнього часу ми здебільшого забезпечували 12 опорних лікарень, які безпосередньо працюють із хворими на COVID-19, а інші залишалися осторонь. Завдяки суттєвій допомозі благодійного фонду «Покуття» тепер ми можемо грунтовніше підійти до захисту наших медиків, - каже голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Віталій Федорів.

До опорних лікарень області належать Івано-Франківська обласна клінічна інфекційна лікарня Івано-Франківської обласної ради, Центральна міська клінічна лікарня Івано-Франківської міськради, Міська клінічна лікарня №1 Івано-Франківської міськради, Городенківська центральна районна лікарня, Долинська багатопрофільна лікарня, Косівська центральна районна лікарня, Надвірнянська центральна районна лікарня, Рожнятівська центральна районна лікарня, Івано-Франківський обласний фтизіопульмонологічний центр, Коломийська центральна районна лікарня.

На фото: медик одягнутий у комплект, наданий Андрієм Іванчуком та фондом "Покуття"

- Зараз актуальність забезпечення галузі охорони здоров’я стоїть гостро як у державі, так і в області, - продовжує Віталій Федорів. - Коли бізнес, влада та волонтери діють спільно в інтересах держави, з’являється надія на те, що ми захистимо медиків і якомога швидше повернемося до звичного ритму життя. Тому я вдячний благодійному фонду «Покуття» та нашому краянину Андрієві Іванчуку за те, що не залишились осторонь.

 Голова благодійного фонду «Покуття» Уляна Мандрусяк розповідає: "Це - одна з найбільших акцій фонду. Засоби захисту, які ми розвозимо, сертифіковані та дозволені для використання в медичних установах".

Окрім опорних лікарень, Андрій Іванчук і фонд "Покуття" забезпечать засобами захисту й Калуську, Галицьку, Снятинську, Тлумацьку, Верховинську, Рогатинську, Тисменицьку, Богородчанську, Отинійську ЦРЛ, Вербізьку та Матеївецьку амбулаторії ЗПСМ, а також дитячу лікарню, пологовий будинок, поліклініку, інфекційну лікарню, Івано-Франківський обласний госпіталь ветеранів війни, станцію швидкої та невідкладної допомоги, міський і районний центри первинної медико-санітарної допомоги в Коломиї.

Волонтери фонду «Покуття» найближчими днями відвідають майже 30 медичних установ Прикарпаття, щоб наші медики почувалися у безпеці, виходячи на роботу.

До теми: Коломийська інфекційна отримала від БФ "Покуття" медичні маски.

БФ "Покуття" передав 5 тисяч масок медзакладам Коломийщини та Городенківщини. ВІДЕО

Уляна Мандрусяк - про втілені на карантині акції фонду "Покуття". ВІДЕО