ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Агрофірма "Вільхівці" на Городенківщині відзначила 20-річний ювілей. ФОТО

20-річний ювілей з нагоди заснування 10 червня відзначило ПП "Агрофірма "Вільхівці", яке функціонує у селі Вільхівці Городенківського району. Агрофірма, керівником якої є депутат обласної ради Іван Приймак, обробляє понад три тисячі гектарів ріллі.

У господарстві займаються вирощуванням зернових та технічних культур. Минулоріч господарство зібрало понад 11 тисяч тонн зернових культур та майже п’ять тисяч тонн технічних, з яких озимого ріпаку – 3,7 тис. тонн,  повідомляє пресслужба ОДА.

Цьогоріч вже посіяно зернових культур на зерно – 1407 га, технічних культур на площі 1600 га, в тому числі соняшник на зерно – 450 га, ріпаку на зерно – 950 га та сої – 200 га.

До 20-ої річниці діяльності на підприємстві завершили будівництво третьої черги сучасного зернового елеватора потужністю 47 тис. тонн, кошторисною вартістю 163 млн грн.

З нагоди урочистостей привітати керівника та працівників агрофірми «Вільхівці» завітали голова обласної державної адміністрації Віталій Федорів, перший заступник голови ОДА Марія Савка, депутати обласної та районної рад, духовенство та громада сіл, де веде свою діяльність підприємство.

"Поєднання нових ідей, нових підходів і рішень є запорукою успіху" - таку думку висловив Віталій Федорів під час відкриття у Городенці третьої черги сучасного зернового елеватора агрофірми «Вільхівці».

«Діяльність приватного підприємства «Агрофірма "Вільхівці"» – це поєднання нових ідей, нових підходів і рішень, що стало запорукою успіху підприємства, – зазначив Віталій Федорів. – Для області – це сотні нових робочих місць, наповнення місцевої казни, розбудова соціальної інфраструктури».

Керівник Прикарпаття наголосив, що введення в експлуатацію сучасного елеватора дасть змогу зберігати до 122 тисяч тонн зерна. Таким чином, він забезпечить потребу у зберіганні не лише збіжжя, зібраного на полях Івано-Франківщини, а й сусідніх областей.

Віталій Федорів також підкреслив, що агрофірма «Вільхівці» активно допомагає місцевим громадам, зокрема, розвиває соціальну інфраструктуру та підтримує багато інших ініціатив.

За словами керівника підприємства Івана Приймака, новий елеватор дасть можливість зберігати одночасно зерно чотирьох різних культур.

Щоденно об’єкт може приймати до п’яти тисяч тонн зерна. Всі функції елеватора автоматизовано й управляють ними через комп’ютерну систему. Також його оснащено автоматичною системою пожежогасіння, що дасть змогу упередити займання зернових культур.

Читайте також: Благодійний фонд "Покуття" розпочав зведення фонтана у Городенці. ФОТО