ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

5 позачергова сесія міської ради: основні рішення. ФОТО, ВІДЕО

5 січня відбулася п'ята (позачергова) сесія міської ради. Приводом до її скликання стали ряд трагічних ДТП на території Коломийської  громади, повідомляє пресслужба міської ради.
Як зазначається, принципова позиція депутатів - це безпечна громада. ДТП, через які загинули люди, в тому числі спричинені недостатнім благоустроєм наших автошляхів.
Тому депутати звернулися до Кабінету Міністрів України, Державного агентства автомобільних доріг України, Служби автомобільних доріг у Івано-Франківській області та КП “Дороги Прикарпаття” з проханням виконати роботи з підвищення безпеки дорожнього руху, а саме: облаштування узбіч, тротуарів, освітлення, зупинок громадського транспорту.
Також міська рада з ініціативи міського голови звернулася до Президента України Володимира Зеленського, Кабінету Міністрів України, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг з вимогою скасувати рішення про підняття вартості транспортування газу в нашій області.
Таке рішення збільшує навантаження на мешканців громади, та не вирішує технічних проблем самого постачальника. Окрім того, мешканці приватного сектору встановлювали мережі газопостачання за свій кошт, тому є несправедливим рішення про стягнення з них додаткових коштів за транспортування газу, йшлося на сесії.
Ще одне важливе рішення, прийняте на сесії - Коломийська громада приймає у свою власність Коломийську районну лікарню зі всім її майном.
 
Завдяки реформі медичної сфери місто тепер не платитиме зарплати медпрацівникам, а може зосередитися на покращенні надаваних послуг нашою лікарнею. Окрім того, реформа дає можливості через кілька років створити цілу медичну екоситему, в якій мешканці нашої громади (і не тільки) зможуть отримати повний спектр медичних послуг. Це амбітний, але реальний план. І він залежить від відповідальності всіх: як влади та управлінців лікарні, так і кожного, хто погодиться отримувати медичну послугу саме від нашої лікарні.