ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

24 січня на Прикарпатті світло не вимикатимуть

У вівторок, 24 січня, в Івано-Франківській області будуть вимірювати величину електричного навантаження, щоб знати скільки електрики за добу споживає область за нормальних умов. Через це з 00:00 до 23:59 не будуть застосовані жодні ліміти. Звісно, в тому випадку, якщо не буде нових атак на енергосистему країни.
За розпорядженням Міністерства енергетики у цей день буде проведено заміри погодинного активного навантаження на електромережі, щоб отримати точну інформацію про обсяги реального споживання області.
Від виміряних завтра величин будуть залежати майбутні ліміти, і ці дані будуть вихідними при формуванні графіків обмежень.
Тому, щоб можна було зрозуміти, скільки мегават області потрібно для нормальної, повноцінної роботи, плануйте свій день з врахуванням того, що обмежень електроенергії не буде.
Виміри електричного навантаження проведуть у всіх регіонах країни, для того, щоб мати реальну картину прогнозованого споживання в кожній області. До 10 лютого оператори систем розподілу (обленерго) відзвітують перед «Укренерго» та Міненерго. Відтак інформація про погодинне активне електричне навантаження стане основою для перегляду лімітів для кожної області зокрема.