ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

2022 рік стане роком Української повстанської армії на Франківщині

2022 рік стане роком Української повстанської армії на Франківщині.
Про це повідомив очільник Івано-Франківської ОДА Андрій Бойчук.
"Історія світу не знає аналогів нашим повстанцям. УПА не була державною армією, люди ставали її членами свідомо. Вони розуміли, чому йдуть на війну, кого захищають і проти кого воюють.
Українська повстанська армія одночасно боролась із двома найжорсткішими окупантами – більшовицькою Росією та нацистською Німеччиною. Коли з двох сторін Україну намагалися поневолити, повстанці відстоювали свою країну. Для них було краще померти у бою, ніж жити на рідній, але невільній землі.
У 2022 році ми будемо святкувати 80-річчя УПА. Цей рік буде для Прикарпаття особливим, тому і підготовка має бути відповідна.
Наш обов’язок - гідно відзначити річницю. Ми маємо згадати та подякувати кожному повстанцю, який боровся за Україну. Ми повинні шанувати тих, хто продовжує велику справу УПА.
Я дав доручення керівникам структурних підрозділів облдержадміністрації підготувати пропозиції щодо належної організації та відзначення 80-річчя створення Української повстанської армії. Також запрошую громадськість долучитися до цього процесу", - йдеться у дописі.
 Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.