ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

18 - 19 січня у високогір’ї Карпат зберігається значна сніголавинна небезпека (ІІІ рiвень)

У зв’язку зі снігопадами та хуртовинами,18-19 січня у високогір’ї Iвано-Франкiвської та Закарпатської областей зберігається значна сніголавинна небезпека (ІІІ рiвень), застерігає Головне управління ДСНС України в Івано-Франківській області.
Стном на 09:00 18 січня на г. Піп Іван Чорногірський хмарно, туман (видимість до 70 м), вітер північний, 8м/с, температура повітря -18°С.
Рівні лавинної небезпеки 
І рівень лавинної небезпеки.
Низький ступень лавинної небезпеки. Сходження можливе тільки при дуже високих додаткових навантаженнях на окремих дуже крутих схилах. Спонтанно можуть виникати тільки зсуви снігу.
ІІ рівень лавинної небезпеки.
Помірний ступень лавинної небезпеки. Сходження лавин ймовірне, зокрема за рахунок високих додаткових навантаженнях, в основному на крутих схилах. Великі природні лавини не очікуються.
ІІІ рівень лавинної небезпеки.
Значний ступень лавинної небезпеки. Можливе сходження лавин при низьких додаткових навантаженнях на вказаних схилах. За певних умов можливе сходження окремих природних середніх та великих лавин.
ІV рівень лавинної небезпеки.
Високий ступень лавинної небезпеки. Ймовірність сходження лавин, навіть за рахунок низьких додаткових навантаженнях на більшості крутих схилів. За певних умов очікується масове сходження середніх і деяких великих природних лавин.
V рівень лавинної небезпеки.
Надвисокий ступень лавинної небезпеки. Очікується масове сходження спонтанних великих лавин, навіть на помірно крутій місцевості.