ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

1 жовтня стартує осінній призов на строкову службу

З 1 жовтня в Україні стартує черговий осінній призов на строкову службу до Збройних Сил України та інших силових структур.

За спостереженням деяких вітчизняних блогерів, ця призовна кампанія буде відрізнятися від попередніх хоча б тим, що вона проводиться на тлі передвиборних обіцянок про скасування строкової служби як такої. Проте на даний час чинна влада чітко визначилася з цим питанням: ніякого скасування інституту строкової служби в Україні не передбачається, повідомляє Івано-Франківський обласний військовий комісаріат.

Особливо пильну увагу призовній кампанії в Україні приділяють російські ЗМІ, чиї негативні матеріали на цю тему активно поширюються як у російському, так і в українському інформаційних просторах.

Негативна інформація також може поширюватися за допомогою соцмереж. Зазвичай запускаються повідомлення, схема написання яких практично однакова: мова йде про "свавілля" працівників військкоматів, які з якогось дива заставляють молодих хлопців йти служити до війська.

І йде, відповідно, натяк на те, що тим хлопцям йти туди зовсім не потрібно. Брехлива інформація потім здебільшого спростовується, але ж осад, як кажуть, залишається.

У зв’язку з цим, в обласному військкоматі нагадують, що що служба в армії є конституційним обов’язком громадян України.

Відповідно до ст. 65 Конституції України "Захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України, шанування її державних символів є обов’язком громадян України. Громадяни відбувають військову службу відповідно до закону".

Тож раз ми здобули свого часу Незалежність і свою державу, то хтось має їх захищати. І молодим українцям точно не варто брати приклад з тих, хто пропагує егоїзм і боягузтво – краще брати приклад з тих, чиїм девізом є: "Хто, якщо не ми", "Ніхто крім нас" тощо, наголошують у військкоматі.

Також повідомляється, що особи, які відслужили строкову військову службу, зараховуються в оперативний резерв першої черги, тобто стають резервістами, які в разі великої війни негайно мобілізуються і встають на захист Батьківщини.

Тобто ті, хто відслужили 18 місяців і навчились при цьому азам бойової справи, щороку додають державі кілька десятків тисяч мобілізаційного резерву, готового у разі чого взяти до рук зброю.

"Саме це головним чином і не подобається нашим сьогоднішнім супротивникам і саме проти цього й спрямовані сьогодні їх інформаційно-психологічні операції. Пам’ятаймо, що війна триває, загроза нашій незалежності нікуди не дівається. І війна ця гібридна, тобто ведеться вона не лише збройними засобами, але й інформаційними. Про це слід ніколи не забувати і не піддаватися на підступні прояви наших ворогів", - йдеться у повідомленні.