ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Велика мережа добра, або як парафії Коломийської єпархії УГКЦ допомагають переселенцям. ФОТО

З початком повномасштабної війни всі парафіяльні спільноти Коломийської єпархії УГКЦ згуртувалися заради допомоги ближнім. Вони об’єдналися і створили невимовно велику та міцну мережу добра. Абсолютно кожен додав зусиль, щоб потребуючі отримали необхідну допомогу. Парафіяни, священники та волонтери стали надзвичайним прикладом щирості та безкорисливості.  Кожна церква відчула, що окрім служіння Богові тепер вони мусять допомагати тим, хто цього потребує і розвивати соціальне служіння.

Катедральний собор Преображення Христового одним із перших розпочав свою благодійну діяльність. При церкві влаштували пункт видачі гуманітарної допомоги для переселенців. Також, біля собору функціонує Центр Матері та Дитини «Янголятко». Зараз частково ним опікується Карітас Коломия, взявши під свою опіку, Простір дружній до дитини.

Парафіяни церкви св. Миколая у Лісній Слобідці також не залишилися осторонь. За максимально короткий термін усе село активізувалося. Хто залишився вдома – допомагав фізично, а хто не мав такої можливості – матеріально. Громада допомагає не тільки воїнам, а і переселенцям із зони бойових дій. Їм парафіяни надали прихисток, а також велику гуманітарну допомогу: харчі, постіль, одяг, засоби гігієни. Селяни регулярно відправляють вантажі із допомогою на території, де люди щодня страждають від жахіть війни.

Багато парафіяльних будинків відчинили свої двері для вимушено переселених осіб. Зокрема наші гості із зони бойових дій знайшли прихисток при храмах Покрови Пресвятої Богородиці с. Королівка, Різдва Пресвятої Богородиці с. Тюдів, Стрітення Господнього м. Коломия, Воскресіння Христового с. Воскресинці та інших.

Парафіяльні спільноти намагаються максимально реабілітувати гостей із зони бойових дій, залучаючи їх до своєї діяльності. Так, до прикладу, при парафії Пресвятої Трійці с. Кути частина вівтарників – хлопці із зони бойових дій. А на спільні свята та заходи завжди запрошені всі ВПО громади. Вони беруть активну участь в організації та проведенні таких ініціатив.

Не можемо не згадати й про хаби Карітас Коломия, які розташовані в таких населених пунктах, як Тлумач, Косів, Яремче, Заболотів, Ворохта, Верховина, Снятин та Городенка. Волонтери й працівники хабів, переважно парафіяни місцевих храмів УГКЦ, кожного дня невтомно працюють, аби гості із зони бойових дій мали всі необхідні речі. У будні переселенці можуть отримати тут продуктові та гігієнічні набори, одяг, постіль і тд.

Така масштабна допомога стала можливою завдяки багаторічній реалізації проєкту Соціального служіння УГКЦ, який в нашій єпархії УГКЦ впроваджує Карітас Коломия. Благодійний фонд постійно підтримують і допомагає парохіям у реалізації служіння любов’ю.

 

 Пресслужба Карітас Коломия

До теми: Майже 1000 обідів для потребуючих приготували у червні при Катедральному соборі УГКЦ в Коломиї. ФОТО

Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.