ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

У Спасі розвивають спорт, а в Ковалівці рятують будинок культури. ФОТО

У Спасі успішно функціонує футбольна школа для дітей, створена зусиллями місцевого футболіста Олега Головатого. Хлопці зі Спаса, які зараз виступають на першості району з футболу, абсолютно на волонтерських засадах тренують дітей від 3 до 11 років.

Звичайно, школа стикається з проблемою нестачі коштів, зокрема на інвентар. Хлопці звернулися за допомогою до благодійного фонду "Покуття", ініціатором створення якого є Андрій Іванчук. Довго чекати не довелось і вже цього тижня фонд вручив дітям спортивний інвентар.

Відомий на Коломийщині еко-підприємець Михайло Стовп’юк подякував Андрієві Іванчуку за допомогу місцевій футбольній школі.

Свою історію співпраці з Андрієм Іванчуком та благодійним фондом "Покуття" має і Спаський ліцей. Про неї розповів директор Ігор Угринчук.

"Ліцеїсти, – розповідає пан Ігор, – брали участь у комп’ютерній олімпіаді, що проводилась у Коломийському політехнічному коледжі. Команда Спаса здобула 3-тє місце, за що отримала від благодійного фонду "Покуття" комп’ютерний клас", – розповів директор ліцею.

Сільський голова Спаса Микола Гаврилюк відзначив, що Андрій Іванчук зробив багато для Коломийщини і для Спаса зокрема. Це і допомога у придбанні автомобіля "швидкої" допомоги, і комп’ютеризація школи.

"Окрім вже зробленого, – продовжує сільський голова, – на зустрічах з депутатом обговорюємо й плани на майбутнє. Зокрема, мешканців села хвилюють глобальні питання – берегоукріплення, ремонт мостів та, звичайно, дороги. Тобто ті роботи, які можуть бути виконані тільки за рахунок державного бюджету".

За словами сільського голови, люди звернулись до народного депутата з проханням допомогти у їх вирішенні.

Також пан Гаврилюк зазначив, що Андрій Іванчук – людина, гідна бути у парламенті і здатна вирішувати ті проблеми, які зараз стоять перед нашим краєм.

У шахтарській Ковалівці найбільшою проблемою є майже аварійний стан сільського будинку культури – одного з найбільших серед сільських клубів в Україні.

Андрій Іванчук запропонував керівництву села спільними зусиллями вирішити проблему – він допоможе з матеріалами, а громада проведе вже відповідні роботи з перекриття.

"Клуб великий, – каже сільська голова Руслана Венгринська, – однак з 1956 року, коли він був побудований, жодних ремонтних робіт тут не проводилося. Як наслідок, дах протікає і деякі заходи доводиться проводити у фойє, через ризик обвалу", – бідкається голова.

"Андрій Іванчук знав за проблему і ще при нашій попередній зустрічі пообіцяв допомогти, – продовжує пані Руслана. – Фонд "Покуття" вже передав першу партія шиферу для перекриття будинку культури, загалом потрібно 900 листів! Якщо вдасться встановити нове покриття на дах, – резюмує сільська голова, – то наступним кроком буде капітальний ремонт приміщення".