ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

У Печеніжинській громаді активно працюють над підвищенням фінансової незалежності жінок. ФОТО

З серпня 2022 по лютий 2023 ГО «ДІЄ» реалізовувала проєкт «Самозайнятість як шлях до фінансової незалежності жінок Печеніжинської ТГ» у рамках проєкту «Жінки України: залучені, спроможні, незламні», що впроваджується за підтримки Уряду Канади, організацією Пакт.
За цей час було проведено аналіз існуючих програм Печеніжинської ТГ та підготовано аналітичну записку з його результатами. Проведено 2 круглих столи зі стейкхолдерами. Створено 2 робочі групи з метою розробки «Плану дій задля посилення та підтримки економічної спроможності жінок Печеніжинської ТГ на 2023-25 рр.» та напрацювання змін до існуючих цільових програм. До роботи були залучені представники місцевої влади, місцеві мешканки, підприємиці та жінки з числа ВПО. Вони побачили які процеси відбуваються при прийнятті рішень в громаді та відчули свою причетність до цих рішень.Крім робочих груп для жінок проводили нетворкінгові зустрічі: перегляди фільмів та вебінарів, спільні читання книг, онлайн-хакатон для жінок, які вже мають чи планують відкрити свою справу.

«План дій необхідний, для того, щоб побачити чіткі кроки руху жінок і дівчат нашої громади та мету, до якої йдеться. Адже маючи чіткий план розвитку, легше працювати. Я завжди дотримуюсь твердження, що всіх жінок та дівчат, зокрема їхню діяльність, необхідно робити видимою на рівні села, громади і країни загалом. А реалізація проекту дасть поштових розвитку жіночих ініціатив та взагалі розвитку особистостей жінок нашої громади. Наша громада має гендерний профіль в розрізі населених пунктів, депутатського корпусу та виконавчого комітету, закладів освіти нашої громади. Однак, гендерні профілі необхідно поновити в рамках сьогоднішніх реалій, оскільки в нас відбувся демографічний рух, то необхідно врахувати внутрішньо переміщених осіб. Також в мене була задумка проаналізувати і зробити гендерний профіль платників податків на території нашої громади, а в рамках робочих груп ми чіткозрозуміли, що такий аналіз та збір статистичних даних є необхідним та важливим для планування подальшого розвитку жіночих ініціатив», - ділиться враженнями секретар Печеніжинської селищної ради Олександра Дудінчук.

Це уже не перший проект громадської організації спрямований на підвищення економічної спроможності жінок, а результати говорять самі за себе. Адже вдалося не тільки змотивувати жінок громади та жінок з числа ВПО, які зараз проживають тут активніше займатися саморозвитком та навчатися новому, а й залучити їх до формування фундаментальних програм, які сприятимуть розвитку малого підприємництва на території громади.
Попереду ще багато планів та можливостей для жінок та дівчат, які пропонує команда ГО «ДІЄ.Добрі Ідеї Єднають», детальніше з якими ви можете познайомитися на сторінці організації у фейсбук за посиланням https://www.facebook.com/diie.dobri.idei.yednaiut