ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Церкві у Малій Кам’янці на Коломийщині виповнилося 160 років. ФОТО

29 жовтня до парафії Святої Параскеви села Мала Кам’янка завітав Правлячий Архиєрей Преосвященний Владика Кир Василій Івасюк та здійснив чин освячення нового престолу. Божественну Літургію співслужили: парох о.Юрій Савчук, о.Володимир Дрозд (Корницький протопресвітер), о.Василь Палійчук, о.Василь Дмитрук, о.Іван Федорчук, о.Роман Площак, о.Ігор Ємчук.

У своєму слові Архиєрей звернувся до присутніх: «Освячуючи новий престіл просимо Господа, щоби на ньому служити Богові і людям з любов’ю, вірою та довірою. За довго до народження Христа, священик служив в зовсім пустому святилищі, де була «святая святих». Ця пустота в єврейській святині тривала шість століть. Але одного разу вона стала очевидна для всього світу. Євангелист Йоан сповіщає, що в хвилину смерті Ісуса на Хресті завіса в храмі роздерлася надвоє, зверху донизу. Єврейський народ відкинув Христа, втратив можливість заповнити пустоту святилища.

Історія «святая святих» – трагічна, але в ній є потішаючи сторона. Залишивши храм, Бог не залишив свій народ. Через пророка Єзекиїла Бог пророкував, що прийде час коли храм знову буде відновлено. Месія буде прийнятий Ізраїлем назавжди і Бог буде мешкати назавжди у «святая святих».

Нехай з уст ваших тихо звучать слова подяки: «Чим Господеві я віддячу за всі його добродійства для мене?» (Пс. 116:12). Слід пам’ятати, щоб бути щасливим варто жити попри всі труднощі і треба – боротися ділами милосердя зі злом, котре живе у самій людині. Найсолодші гріхи своєю зміїною гіркотою руйнують душі дітей Божих. Завжди моліться і не переставайте бачити в людях добро. Прощайте людям помилки. Забувайте все погане і ніколи не губіть віру.

Мати Божа Неустанної Помочі, через заступництво Коломийської ікони «Це мати твоя» скеровуй всі грішні потоки від людини у прірву пекельну.

Господь рятуй кожного священика на дорозі служіння від спокус диявола і дай йому силу терпеливою молитвою перемогти зло.»

Після завершення Літургії о. Володимир  Дрозд зачитав декрет про нагородження о. Юрія Савчука високою церковною нагородою – жовтим ієрейським хрестом, за ревне душпастирське служіння та за заслуги перед УГКЦ.

По завершенню Богослужінь жертводавців та активних парафіян було нагороджено грамотами.