ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Святкування 100-ліття храму та храмового празника св. Дмитрія в селі Годи-Добровідка. ФОТО

26 жовтня відбулося святкове богослужіння з нагоди  храмового свята та століття церкви св. Дмитрія, яку очолив єпископ-помічник Петро Голіней у співслужінні з парохом Церкви протопресвітером Корницьким о. Володимиром Дроздом та духовенством єпархії.

У своїй проповіді владика Петро зазначив: «На Тайній вечері Христос попереджає своїх учнів: «Вас ненавидить світ – знайте, що він мене перше, ніж вас, ненавидів. Як би ви були від світу, світ своє любив би. А що ви не від світу, бо я вибрав вас від світу, тому світ вас ненавидить». Таким чином Спаситель протиставляє себе світові… Коли Господь Бог сотворив світ добрим звідки береться зло? Зло приніс у вселенну ангел відступник, який відпав від Бога і разом з собою забрав частину інших ангелів і в таких спосіб приніс зло, відкидаючи від себе добро. З цієї причини в цьому світі існує все те, що ми називаємо злом. Сьогодні, ми вшановуємо великого християнського мученика Дмитрія, який жив сотні років тому… однак Церква зберігає про нього памʼять. Сьогодні ми глибоко шануємо та прославляємо великомученика Дмитрія, як воїна Христа, що пожертвував себе самого, засвідчивши свою віру в Христа, протиставивши себе злу. І в цій духовній боротьбі він пожертвував себе та став переможцем зла за прикладом Ісуса Христа. «У світі страждатимете та бадьоріться, бо я переміг світ».

«Сьогодні ми, зазначив владика Петро, святкуємо столітній ювілей вашої святині. Її побудували ваші предки, які пережили страшну І Світову війну. В той час наш край був у страшній руїні. Але ваші предки, незважаючи на тяжку розруху, жертвували останні кошти на побудову цього храму. Збережіть віру ваших батьків та передайте її вашим нащадкам».

Після Богослужіння владика Петро привітав отця пароха Володимира Дрозда та парафіян з храмовим святом та століттям церкви і наголосив, що: «Роль священика – вести вірних до Бога, а роль вірних – крокувати за ним, тому в єдності і любові потрібно разом прямувати вперед».

Далі канцлер о. Ігор Драгомирецький зачитав декрет про нагородження о. Василя Палійчука, з нагоди 75-ліття  та за душпастирське служіння, хрестом з прикрасами. Також було висловлено подяку та вручені подячні грамоти жертводавцям та тим, хто спричинилися до розбудови та підтримання порядку в храмі. Опісля, Архиєрей уділив всім присутнім своє благословення через обряд мирування, також відбувся чин освячення води.

АВТОР: Максим Федюк