ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Спортивні новини на Спорт ЮА: збірна України з футболу нарешті отримала головного тренера

На початку червня УАФ офіційно представила нового головного тренера збірної. Ним виявився Сергій Ребров, останнім місцем роботи якого був еміратський «Аль-Айн». Для всіх, хто уважно відслідковує спортивні новини на Спорт ЮА та інших тематичних ресурсах, такий вибір не став несподіванкою. Розмови про призначення Сергія Станіславовича розпочалися з моменту звільнення його попередника Олександра Петракова. До речі, з того часу пройшло лише трохи більше ніж 6 місяців, тож варто відзначити оперативність вищого футбольного керівництва.

Безумовно, кандидатура Реброва виглядає цілком прийнятною для уболівальників. Фахівець має великий досвід успішної клубної роботи. В його послужному списку значаться:

  • «Динамо» — чемпіон України (2), володар Кубка (2) та Суперкубка;
  • «Аль-Ахлі» — срібло чемпіонату Саудівської Аравії;
  • «Ференцварош» — чемпіон Угорщини (3);
  • «Аль-Айн» — чемпіон та володар Кубка ліги ОАЕ.

Контракт головного тренера збірної розраховано до липня 2026 року. Згідно з останніми спортивними новинами на Спорт ЮА, до штабу Сергія Реброва приєднаються три іспанських спеціалісти. За тактичну та фізичну підготовку відповідатиме Вісенте Гомес. Унаї Мельгоса та Альберто Босх візьмуть на себе збір інформації та аналітику. У цьому їм активно допомагатиме українець Глеб Платов. Воротарів тренуватиме відомий в минулому голкіпер Рустам Худжамов. Не виключено, що список буде доповнюватися. 

Чемпіонат Європи з футболу: чого очікувати від червневих матчів

Часу на знайомство з командою у Реброва майже немає. Менше ніж за тиждень після призначення його очікує дебют у товариському матчі проти Німеччини. Гра престижна, але результат у ній має другорядне значення. А ось у наступних двох поєдинках перемагати просто необхідно, якщо збірна ще сподівається напряму потрапити на чемпіонат Європи з футболу.

16 червня Україна зіграє в Скоп'є з командою Північної Македонії. Суперник досить серйозний. Варто згадати, що у минулому відборі на ЧС-2022 македонці на стадії плей-оф вибили саму Італію. Українці зустрічалися з цією збірною у 2021 році на груповому етапі Євро-2020 і перемогли тоді 2:1 у досить нервовому матчі. Нова гра теж не обіцяє бути простою.

За три дні на українців очікує домашній поєдинок з Мальтою. Він відбудеться у словацькій Трнаві. Цей матч також навряд чи стане легкою прогулянкою. Мальтійці вже змусили понервувати італійців та північних македонців, продемонструвавши проти них непоступливість та надійну гру в обороні. Звісно, якщо не обігрувати цю команду, на чемпіонаті Європи з футболу робити нічого, але необхідно віднестись до суперника з усією повагою. Будь-яка втрата очок в матчах проти Північної Македонії та Мальти мінімізує шанси на прямий вихід з групи, адже на 2 перепустки до фінальної частини претендують також Італія та Англія.  

Автор sport.ua: Сергій Циба