ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Сесія Коломийської міської ради: політика, скандали, бюджет, земля

Сьогодні у ратуші відбулась чергова 54-та сесія Коломийської міської ради. Депутати розглянули бюджетні, комунальні та земельні питання. 

Сесія розпочалася із трагічної новини. Міський голова Ігор Слюзар повідомив, що 22 жовтня на Сході загинув 35-річний коломиянин Віталій Носкевич. Депутати вшанували пам'ять героя російсько-української війни хвилиною мовчання. Крім цього, мер повідомив, що своїм розпорядженням оголосив у п'ятницю, 25 жовтня, у Коломиї траур.

Після цього настав час звернень та запитів. Петро Васкул («Народний контроль») поскаржився, що працівники швидкої допомоги у нашому суспільстві опинилися в статусі "хлопчиків для биття". Нещодавно на вулиці Театральній стався дикий випадок. Надаючи медичну допомогу продавцеві однієї із крамниць, сам змушений був просити про допомогу поліції. Причиною стала агресивна поведінка присутніх, причому сама хвора жодних претензій до лікарів не мала. Тож пан Васкул звернувся до коломиян з проханням про більш гідне ставлення до працівників "швидкої".

Після цього виступив Іван Гуменюк («Самопоміч»). Він говорив про земельну ділянку на вулиці Театральній, яка розташована біля скверу за Музеєм писанки. За його словами, було зібрано 1250 підписів проти її продажу. Тож пан Гуменюк звернувся до депутатів не віддавати ділянку під забудову.

На це звернення відповів міський голова Ігор Слюзар, який сказав, що має десяток записів того, як насправді відбувається збір підписів.

"Ті, хто їх збирає, кажуть людям, що проти забудови скверу. Однак, це маніпуляція.  Ви брехуни і маніпулятори, – звернувся Ігор Слюзар до представників партії «Самопоміч», - ділянка, про яку ідеться в генеральному плані і за який ви голосували всією фракцією, числиться як забудова".

Опісля виступив Володимир Григорук, який, окрім іншого, спростував інформацію про  те, що написав заяву до поліції на міського голову з приводу тиску та вимагання піти у відставку. Та ці слова знову ж відреагував Ігор Слюзар. Він сказав, що заява написана і навіть прочитав її текст.

Та на цьому протистояння не закінчились, оскільки взяв слово ще один представник «Самопомочі» Сергій Коцюр. Тепер вже він звинуватив у брехні Ігоря Слюзара, коли він говорив, що не лобіював "своїх" людей на посади у міській раді.

Після цього пан Сергій перерахував ті досягнення, які було зроблено, коли він перебував на посаді заступника міського голови. Зокрема, мова ішла про створення ЦНАПу.

На що Ігор Слюзар відповів: "Ви більше любите себе в місті, ніж саме місто. За всі роботи та всі досягнення треба дякувати тільки коломийській громаді, яка заплатила податки в бюджет міський, обласний, державний, звідки ми отримуємо гроші".

Після такого "гарячого" політичного початку депутати взялися вирішувати поточні проблеми міста. Зокрема, першим у порядку денному був звіт керівника Коломийської місцевої прокуратури Василя Ковалюка. Він, зокрема, повідомив, що за 9 місяців 2019 року в Єдиному реєстрі досудових розслідувань по Коломиї зареєстровано   621 кримінальне правопорушення, що на 41 правопорушення більше, ніж торік. Більша кількість злочинів, ніж у минулому році, вчинено також і в районі. Тут зареєстровано 440 кримінальних правопорушень проти 413 у 2018 р. 

Після виступу прокурора його запитали про результати слідства щодо підпалів автомобілів депутатів міської ради. Прокурор повідомив, що конкретних результатів  на сьогодні немає. Злочин залишається нерозкритим.

Після "кримінальних" питань міські обранці взялися до бюджетних. Зокрема, депутати заслухали звіт про виконання бюджету міста за 9 місяців цього року та внесли зміни до головного фінансового документа Коломиї. Спеціальний фонд бюджету було збільшено на 10 мільйонів, а от розмір бюджету розвитку через невиконання зменшено аж на 30 млн.

Крім цього, депутати проголосували за присвоєння звання "Почесний громадянин Коломиї" загиблому учаснику АТО Олександру Іванькову, призначили Марію Буртик головним лікарем Коломийського центру медико-санітарної медицини та затвердили символіку, герб та прапор   Воскресінців.

На завершення сесія розглянула цілу низку земельних питань.

 Читайте також: Ігор Слюзар розповів, хто і що будує в сквері позаду Музею писанки.