ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Ремонт – не перешкода, якщо в серці є віра: як минуло храмове свято церкви Благовіщення у Коломиї. ФОТО, ВІДЕО

Вчора українці відсвяткували одне з найбільших християнських свят – Благовіщення Пресвятої Богородиці. Коломийську церкву, названу на честь цього свята, зараз реставрують. Проте, це не заважає парафіянам відвідувати храм. - Благовіщення – великий празник для нашої громади, - розповідає настоятель храму, отець Андрій Танасійчук. - В першу чергу, це – добра звістка для церкви та людства, адже Богородиця – приклад для нас. Ми маємо бути тими вісниками доброї новини для інших людей:  загублених, сумних або  розчарованих. Власне, кожен християнин покликаний до того, щоб нести людям добру звістку. Ми – ті, хто показує,  що Бог є любов. Свято Благовіщення – день, коли архангел Гавриїл сповістив Діву Марію про те, що незабаром вона народить Спасителя всього світу, тож не дивно, що цей день займає таке важливе місце в житті християн: - Це – найбільше з усіх празників, адже сьогодні народжується церква. Не офіційно розпочинає свою діяльність, а саме народжується - Богородиця через своє "так" приймає до свого лона Ісуса Христа. Роботи з відновлення церкви Благовіщення Пресвятої Богородиці, що припали на храмове свято, аж ніяк не засмучують. Навпаки, отець вбачає в цьому позитивний символізм: - Зовнішні роботи – символ нашого  духовного відновлення: наших сімей, парафіян, а також нашого міста. Я дуже радий, що відновлюється душа людини, українська сім’я, наша церква як будівля та пам’ятка архітектури. Це – взірець для нашого міста. Читайте також: Настоятель храму Благовіщення у Коломиї отець Андрій Танасійчук - про Великий піст. До теми: Відео. У Коломиї тривають роботи з реконструкції Благовіщенської церкви