ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Під час зустрічі Блаженнішого Святослава з Блаженнішим Епіфанієм говорили про реформу церковного календаря

24 грудня 2022 року Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав провів зустріч із Митрополитом Київським і всієї України ПЦУ Блаженнішим Епіфанієм у його резиденції – Митрополичому домі, що на території Михайлівського Золотоверхого монастиря.

Підсумовуючи прожитий рік, сторони обговорили сучасну ситуацію в міжконфесійних і державно-церковних взаємовідносинах в Україні, російську агресію проти нашої держави, перспективи розвитку країни в післявоєнний час та низку інших актуальних питань.

Особливу увагу Предстоятелі Церков звернули на узгодження позицій щодо реформи церковного календаря, яке щораз гостріше постає перед Різдв’яними та Пасхальними святами. Після обговорення було запропоновано створити спільну робочу групу, яка займеться всебічним вивченням цього питання. Ця група мала би випрацювати конкретні пропозиції для Глав і Синодів обох Церков у контексті приготування до відзначення 1700-річчя І Вселенського Собору, що відбувся в Нікеї 325 року. На цьому Соборі було визначено календарні принципи церковного життя.

На закінчення зустрічі Предстоятелі обмінялися різдв’яними вітаннями та подарунками.

У спілкуванні також взяли участь архиєпископ Євстратій, заступник голови Управління зовнішніх церковних зв’язків, і митрофорний протоієрей Олекса Петрів, керівник Департаменту зовнішніх зв’язків УГКЦ в Україні.

Департамент інформації УГКЦ
Фото пресслужби Київської митрополії ПЦУ

Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.