ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Любомир Глушков: "Продовжуємо втілювати заходи, заплановані в районі на цей рік"

Попри карантин,  в Коломийському районі триває  реалізація  низки проєктів. Це і новий садочок, і дороги, і реконструкція дитячої лікарні. На якому етапі кожен із них, журналістам «Дзеркала медіа» розповів голова Коломийської райдержадміністрації Любомир Глушков.

Незважаючи на те, що навчальний процес на період карантину зупинився, роботи з реконструкції приміщення під дитячий садочок в Лісному Хлібичині незабаром завершаться. Раніше тут була школа. Після всіх необхідних ремонтних та будівельних робіт тепер там буде сучасний двоповерховий садок на дві групи.

Через деякі  труднощі роботи над проєктом тривали понад 10 років. На звернення громади завершити роботи допоміг народний депутат Андрій Іванчук.

- Буквально одразу після закінчення карантину ми матимемо можливість відкрити заклад для дітей, - каже пан Любомир.

Окрім того, в планах на цей рік багато робіт по дорогах. Щоб втілити їх, РДА тісно співпрацює з різними бюджетами: обласним, міським, об’єднаної територіальної громади.

Наступний важливий проєкт - реконструкція третього поверху дитячої лікарні. Минулого року розпочали перший за 47 років, відколи збудували установу, капітальний ремонт. Він стосувався лише одного з відділень. Між цим покращували умови в лікарні: відремонтували приймальне відділення та харчоблок.

Ремонт у педіатричному відділенні тривав 7 місяців. Тоді найбільше коштів виділили з районного бюджету, трохи менше - з обласного. Долучилося й місто, але коштів все одно бракувало. Плече підставили меценати, зокрема народний депутат Андрій Іванчук.

- Цього року роботи продовжать, - розповідає пан Любомир. - Зараз на цю мету передбачено близько мільйона гривень. Сподіваюся, нам вдасться все завершити.

А ще в планах - провести додаткову реконструкцію відділення невідкладної екстреної медичної допомоги ЦРЛ.

- Згідно з державною програмою, ми маємо отримати додатково медичне обладнання та відремонтувати ті приміщення, що можуть бути використані для цього відділення. Думаю, що наша лікарня покращить свої умови, щоб приймати та лікувати хворих, - сподівається голова РДА.

Юлія МАРЦІНОВСЬКА

До теми: Як Коломийщина виходить з карантину? ВІДЕО

Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.