ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Капітан збірної України з футзалу прикарпатець Шотурма: "Віддамо усі сили, щоб продовжити творити історію"

Як повідомляли раніше, сьогодні, 4 лютого, збірна України з футзалу зіграє проти збірної Росії у півфіналі Євро-2022.

Капітан збірної України з футзалу, іванофранківець  Петро Шотурма поділився очікуваннями від півфіналу Євро-2022, пише tribuna.com.

– Чи очікували ви пройти так далеко на цьому турнірі?

– Звичайно. Спочатку ми рухалися крок за кроком. Ми знали, що зараз футзал знаходиться на іншому рівні. Передусім, ставили перед собою завдання, щоб вийти з групи. Після першого матчу звернули увагу на моменти, які потрібно покращувати у своїй грі. Зараз кожна команда, яка бере участь у цьому турнірі готова боротися за вихід з групи. Так сталося, що нам посміхнулася фортуна. Ми зуміли кваліфікуватися до чвертьфіналу, де зустрілися з Казахстаном. У цьому поєдинку ми віддали усі свої сили й здобули бажаний результат.

– Україна і Росія давно не зустрічалися на футзальному майданчику в очному протистоянні. Здивовані, що зараз вдасться зіграти з цим суперником?

– Після матчу з Казахстаном ми були готовими до протистояння з будь-яким суперником. Немає сенсу згадувати минуле. Якщо казати про рейтинг, то росіяни перебувають на першій сходинці, а ми входимо у десятку найкращих. Ми віддамо усі сили, щоб продовжити творити історію і вийти до фіналу. Будемо намагатися втілити у життя свої напрацювання.

– Перед початком турніру українські спортсмени записали мотиваційне відео на підтримку збірної України. Невдовзі стартують Олімпійські ігри. Як ви ставитеся до такої взаємної підтримки між представниками різних видів спорту?

– Спортсмени, які записали це відео перед стартом чемпіонату досягли чималих результатів. Нам було з кого брати приклад. Зараз нам різні відео записують маленькі діти. Це також неабияк надихає. Після перемоги над Казахстаном зросла популярність нашого виду спорту. Всі намагаються нас підтримати будь-яким способом. Придумують різні челенджі. Команді дуже приємно.

– Україна зуміла вийти з непростої групи, гідно протистояли чинним чемпіонам Європи й світу, здолала одного з фаворитів турніру – збірну Казахстану? Чи не вважаєте себе одними з фаворитів?

– Ви самі бачите, що букмекери не можуть вгадати підсумкові результати матчів на Євро. Після матчу зі збірною Сербії ми зрозуміли, що можемо досягати результату завдяки характеру і бійцівським якостям. Після перемоги над Казахстаном команда перебуває на моральному піднесенні. Фаворитом нашу збірну не назву. Проведемо півфінальний матч, а потім побачимо, що буде, – сказав Шотурма.

Матч України та Росії почнеться о 18.00. Пряма трансляція гри буде на «Суспільному».

Читайте також: У ТРЦ "Прут" в Коломиї відбудеться міжнародний турнір з ММА