ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Громадський бюджет-2020: відмінності від конкурсів попередніх років

З 1-го вересня у Коломиї розпочалася подача заявок для участі в конкурсі «Громадський бюджет-2020». Цього року його проведення зазнало деяких змін у порівнянні з минулими роками. Що саме змінилося, читачам «Дзеркала медіа» розповіла Вікторія Образцова, начальниця відділу економіки, інвестиційної політики та енергозбереження Коломийської міської ради.

Ключовою зміною у «Громадському бюджеті» є зміщення термінів його проведення. Раніше свої проекти автори подавали в травні, тепер – у вересні.  «Це зумовлено тим, що ми постійно стикаємося з проблемою інфляції. Йдеться про те, що в кошторисі проекту прописана одна сума, а коли доходить до його реалізації, буває так, що зростає вартість матеріалів і відповідно нестача коштів. Щоб зменшити ці ризики, ми прописали умову вказувати суму з урахуванням не менше 15 % інфляції. До того ж ближче до кінця року ми можемо вносити це в бюджет на наступний рік з меншим ризиком», - сказала пані Вікторія.

Також деякі зміни були внесені до положення про Громадський бюджет через приєднання до Коломиї сіл та створення об’єднаної громади.

«Відповідно, ми мусіли прописати механізм подачі заявок мешканцями сіл – каже пані Образцова. - Було вирішено, - продовжує вона, - що для сільських проектів буде виділено  400 тисяч гривень. Решта коштів будуть спрямовані для реалізації проектів у Коломиї. Їх буде всього 5 – 4 по 400 тисяч гривень і 1 на суму 1 мільйон гривень. Загальна сума, закладена на громадський бюджет 2020 року – 3 мільйони гривень», - повідомила Вікторія Образцова.

Голосування відбудеться в першу суботу листопада. Триватиме воно тиждень як в паперовому, так і в електронному варіантах. Тоді координаційна рада разом із авторами розбиратиме проекти та рахуватиме голоси.

Слід зазначити, що на сьогодні зареєстровано вже 5 проектів. Серед них - будівництво скейт-парку, зведення скеледрому, прокладання дощової каналізації в районі вулиць Чехова-Моцарта тощо.

Зареєструвати свій проект можна на сайті Коломийської міської ради.

Юлія Марціновська