ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Європейські міста-побратими допомагають Коломиї забезпечувати потреби постраждалих від війни районів

Європейські міста-побратими від початку повномасштабного вторгнення рф допомагають українським громадам. Зокрема, Коломия вже неодноразово отримувала гуманітарну допомогу від польського міста-партнера Ниса, яку в подальшому військовим та потребуючим у постраждалі від воєнних дій райони відправляє благодійний фонд “Покуття”.

“Дуже приємно, що на сьогоднішній день вся європейська спільнота відгукнулася на нашу біду. Перша допомога надійшла від наших польських друзів, а саме міста-побратима Коломиї — Ниси. 25 лютого мені зателефонувала голова Асоціації міст-партнерів Регіна Стаяк і запитала, яка саме допомога потрібна. Вона надзвичайно перейнялася цим і вже 27 лютого до нас надійшов перший вантаж допомоги на суму майже 27 тисяч злотих”, - розповідає Богдан Колодніцький, керівник служби голови військової адміністрації.

Зокрема, Коломия отримала медикаменти, аптечки, продукти довготривалого зберігання, побутові товари, матраци, речі для дітей, сухпайки для військових, амуніцію для ДСНС тощо.

Благодійний фонд “Покуття” у свою чергу передав допомогу харківським рятувальникам, яку використовуватимуть для ліквідації наслідків воєнних дій у постраждалих містах.

На нинішній день співпраця з європейськими містами відбувається відповідно до потреб. Зараз до благодійної допомоги  окрім Польщі долучаються також Чехія, Німеччина та Канада.

Богдан Колодніцький зазначив, що найбільший вантаж надійшов минулого тижня. Це була вантажівка, яка привезла 21 піддон на суму 20 тисяч євро. Польське місто Ниса передало чергову допомогу, кошти виділили німецькі міста Інгельгайм та Людінггаузен

Коломийська громада безмежно вдячна європейським містам за те, що не залишилися осторонь війни в Україні та допомагають забезпечити потреби військових та цивільних.

Читайте також: Будівельники з Коломийщини поїдуть відновлювати міста та села Київщини, - Андрій Іванчук. ВІДЕО