ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Надвірнянський суд звільнив водія, який скоїв смертельну ДТП у Делятині

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області виніс вирок у справі про аварію, в якій загинула 46-річна жінка.

Подія сталась 4 листопада 2018 року у Делятині у темну пору доби. 22-річний водій автомобіля "ВАЗ-21063", перебуваючи у стані алкогольного сп`яніння, наїхав 46-річну жінку, яка йшла в зустрічному напрямку, по правому краю проїзної частини дороги, по напрямку руху автомобіля, інформує Галичина.

"Водій, рухаючись зі швидкістю не менше 94...106 км/год., що значно перевищує максимально-допустиму швидкість у населених пунктах 50 км/год., проявив неуважність, не врахував дорожню обстановку, внаслідок чого вчинив наїзд на жінку", - йдеться у рішенні суду.

У результаті порушення водієм ПДР України та експлуатації транспорту сталася дорожньо-транспортна пригода, унаслідок якої загинула жінка від закритої черепно-мозкової травми з крововиливом під м`яку мозкову оболонку, в речовину головного мозку та м`які тканини голови, яка ускладнилась набряком та набуханням головного мозку.

Водій повністю визнав свою вину і просив суд його суворо не карати, у вчиненому щиро розкаявся. Запевнив суд, що подібного більше не повторить.

Згідно висновку органу пробації виправлення водія без позбавлення волі або обмеження волі на певний строк можливе та не становить високої небезпеки для суспільства.

"Суд прийшов до висновку, що водію слід призначити покарання необхідне і достатнє для його виправлення та попередження нових злочинів в межах, встановлених в санкції частини статті Кримінального кодексу у вигляді позбавлення волі.
 
 Однак, на переконання суду,обвинуваченого звільнили від відбування покарання у вигляді позбавлення волі з випробуванням", - йдеться у рішенні суду.

Суд визнав водія винним і призначив покарання - чотири роки позбавлення волі без позбавлення права керувати транспортними засобами. Водночас, суд звільнив його від відбування призначеного покарання у виді позбавлення волі з випробуванням з іспитовим строком - 2 (два) роки.

Рішення ухвалив суддя Грещук Р.П., за участю прокурора Рудого О.Б.

Зазначимо, що згідно з повідомленням поліції п’яний водій не лише скоїв смертельну аварію, але й втік з місця події. Однак, у рішенні суду цей факт не відображений.