ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Благодійність і карантин: як коломияни допомагають медикам і тим, хто цього потребує

Карантин продовжено. Всі ми залишатимемося вдома на три тижні довше, ніж планували. Кожен розважається, як може: хтось учиться працювати в звичному режимі, не покидаючи стін власної спальні чи кухні, хтось розвиває тіло та мізки, хтось нарешті знайшов час для родини, а хтось зайнятий пошуком тотальної зради, радо звітуючи про свої успіхи в коментарях соціальних мереж.

А редакція «Дзеркала медіа» вирішила шукати перемогу. Ми підготували підбірку усіх волонтерських ініціатив від початку карантину, які нам тільки вдалося знайти.

ГО "Над Системою" безкоштовно підвозить медиків до роботи, а також роздає потребуючим засоби індивідуального захисту: антисептики, сертифіковані маски, рукавиці тощо. Зокрема, активісти передали інфекційній лікарні, геріатричному пансіонату та "швидкій" засоби дезінфекції та індивідуального захисту. 

Молодіжна рада 20 березня оголосила про збір коштів на потреби Коломийської ЦРЛ. Активістам уже вдалося зібрати близько 20 тисяч гривень. Першу партію медикаментів уже замовили.

Благодійний фонд «Покуття» розвіз 5000 респіраторних медичних масок на Коломийщині та Городенківщині. Окрім того, засновник фонду, народний депутат Андрій Іванчук передав 4 тонни концентрату для обробки громадських місць Коломийщині та Городенківщині, а також допоміг матері з дітьми з інвалідністю повернутися з санаторію, адже в Україні тимчасово припинене внутрішнє пасажирське міжміське сполучення.

«Коник Хелп», у рамках проєкту «Свідомий бізнес», передали інфекційній лікарні маски й етиловий спирт. Зараз активісти працюють над пошиттям спецкостюмів для працівників інфекційної лікарні та «швидкої допомоги». До волонтерської роботи долучився Політехнічний коледж.

Окрім благодійних організацій і громадських активістів, у надзвичайному режимі працюють і соціальні працівники, і «Карітас», і Будинок нічного перебування для безхатьків, і відділення МЦ з надання безоплатної правової допомоги, і поліція.

Медики, зокрема «первинки», перейшли на цілодобовий телефонний режим роботи. Деякі медпрацівники до того ж шиють одноразові маски. Тепер до них долучилися фахівці «Трокс Україна».

Впевнені, список не повний і кількість небайдужих зростатиме. Біда згуртовує українців і разом ми зможемо все.