ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Більше тисячі дітей отримали подарунки завдяки Карітас Коломия. ФОТО

21 рік поспіль у Карітас Коломия відбувається акція “Допоможи святому Миколаю прийти до дітей”. Працівники Карітас Коломия, волонтери та благодійники допомогли здійснити мрії 1077 діток.

Цьогорічні листи проймають, бо третина дітей просила про перемогу. Подарунки отримали сироти, напівсироти, діти, батьки яких позбавлені батьківських прав, діти з будинків сімейного типу, діти з інвалідністю, діти, у яких батьки мають інвалідність, ВПО, багатодітні та діти військових. Бюджети прохань у листах в цьому році коливалися від 500 до 3000 грн.

Координаторка акції Надія Рєзнік ділиться, що її особливо вразило, коли вона дізналася, що мешканці прихистків Карітас Коломия, діти яких писали листи, брались виконувати мрії дітей з інших кімнат. Дехто брав одразу декілька листів. 

“Вчора отримувала подарунки сім’я, де батьки мають троє своїх діток і ще трьох прийомних. Двоє з них отримали омріяні велосипеди. Треба було бачити їхню радість”,  —  каже Юля, волонтерка акції “Допоможи Святому Миколаю прийти до дітей”.

“У нас дарують діткам подарунки на Миколая, але тільки діткам і це все відбувається трохи не так”,  —  діляться інша Юлія, теж волонтерка акції.

Дівчата не тільки допомагали в проведенні акції, а ще й взяли на реалізацію дитячих мрій 5 листів.

Координаторка акції “Допоможи Святому Миколаю прийти до дітей”, Надія Рєзнік, поділилася однією з історій, яка її найбільше вразила.

Сестра нашої волонтерки, яка залишилася на окупованій території, дізнавшись про акцію Карітас Коломия захотіла до неї долучитися і теж здійснила бажання маленького мрійника.  Їй сфотографували листа і вона перерахувала кошти для подарунка.

“Мене вразило, що навіть перебуваючи під окупацією, людина думає про інших, хоче здійснити мрію дитину і зробити її щасливішою”,  —  ділиться Надя.


Особливістю цьогорічної акції стало те, що участь в ній взяли діти з усієї Коломийської єпархії УГКЦ. Тому потрібно було думати не лише про збір подарунків, а й логістику.

“В один день загрузили та відправили 5 машин, — розповідає Надія. — Там довозять, там упаковують, або з’ясовується, що людина ще не принесла подарунка і це питання терміново потрібно вирішити”.


Щоб Святий Миколай прийшов до кожного малюка, офіс Карітас Коломия працював без вихідних з 9 ранку й до 11 вечора. Усі подарунки були запаковані у яскраві святкові обгортки. За дизайн відповідали наші волонтери. Листи, які не потрапили до рук благодійників купили за зібрані кошти з ініціативи #я_став_святим_миколаєм та приватні пожертви небайдужих.


“Я отримала безліч позитивних захоплюючих відгуків від батьків та дітей. І я щиро вдячна усім чуйним серцям, які впустили туди цих діток та реалізували їхні мрії”,  —  додає пані Надія Рєзнік.

Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.