ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Загальноєпархіальна Хресна дорога в Коломиї

В теплий погідний день 7 квітня вулицями Коломиї пройшла традиційна загальноєпархіальна Хресна дорога, організована Коломийською єпархією УГКЦ. 
       Це величне дійство об'єднало людей різних професій, які мали важливу місію - нести хрест, роздумуючи над Страстями Ісуса Христа. Цьогоріч Хресна дорога приурочена 140-ка літтю з дня народження Блаженного Миколая Чарнецького. Його життя було прикладом самозречення, покори та простоти. Миколай Чарнецький вірив, що Церква Христова завжди буде стояти міцно, бо Христос живе в ній і приносить мир. 

       Священники Коломийської єпархії, представники влади, поліції, освіти, медицини, волонтери, підприємці, родини загиблих Героїв від стації до стаціі роздумували і над подвигом Миколая Чарнецького та над щоденними подвигами наших воїнів-захисників. Адже вони - сучасні мученики за нашу волю та незалежність. 

Владика Василій Івасюк розпочав Хресну дорогу своїм мудрим повчальним словом, сповненим любові та переживання за долю України. 

      У завершальному слові єпископа-помічника Коломийської єпархії УГКЦ Петра Голінея всі присутні мали можливість почути про ключове значення хреста у історії людства та його роль в сьогоденні. 

      Велелюдну ходу супроводжували працівники патрульної поліції, ДСНС, а також комунальні служби.

Галина Малярчук