ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Секрети InProject HUB про лідерство в сучасному менеджменті

Ключові лідерські стратегії компанії InProject HUB. З'ясуйте, як стилі лідерства впливають на успіх команди та організації. Дізнайтесь, як використовувати потенціал лідера для росту компанії.

IT-компанія InProject HUB зарекомендувала себе конкурентоспроможним розробником програмного забезпечення та digital-продукції. Своїми здобутками вона завдячує правильно побудованій управлінській команді. Саме це допомагає їй досягати поставлених цілей та бути успішною в технічному світі. СЕО компанії InProject HUB/ІнПроджект ХАБ Костянтин Войтович пояснює, в чому полягає концепція лідерства в менеджменті, які софт-скіли варто мати керівникам та як вони впливають на успіх команди й організації.

“Управління і лідерство є необхідними навичками, вони тісно пов’язані один з одним. У більшості випадків менеджери поєднують як лідерські, так і управлінські функції. Тоді як лідерські навички визначають бачення результату, управлінські — розробляють стратегію з досягнення поставленої мети. Водночас розуміння різниці між лідерством і менеджментом допомагає людям зосередитися на розвитку своїх навичок в обох сферах. Найбільший успіх досягається тоді, коли сильне лідерство поєднується з ефективним управлінням” — відгук Костянтина Войтовича.

Завдання лідерів у менеджменті — не лише пропонувати стратегічні рішення для своєї компанії, а й допомагати команді досягати успіху на кожному етапі.

Навички, важливі для ефективного лідерства в менеджменті

Успішне лідерство зазвичай охоплює сильні навички, які дозволяють лідерам враховувати різні ідеї, вміти прислухатися, а також мотивувати і надихати свою команду.

Софт-скіли, які повинні бути у лідера за відгуком Констянтина Войтовича:

  • комунікативні навички, які складають основу ефективного спілкування;
  • навичка роботи в команді — вміння обмінюватися ідеями, думками задля досягнення успіху;
  • аналітичні навички — аналіз процесів та прогнозування результатів;
  • креативність — генерування інноваційних стратегій та підходів;
  • емоційний інтелект — вміння контролювати емоції під час зіткнення з несприятливою ситуацією чи вирішення внутрішніх конфліктів.

Щоб розвивати згадані навички, Костянтин  Войтович радить частіше спілкуватися зі своїми колегами, заохочувати до командної роботи, спостерігати, як працівники взаємодіють між собою, а також вміти вирішувати конфліктні ситуації. Адже недостатньо бути видатним програмістом, якщо не в змозі правильно організувати роботу команди.