ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

У Печеніжинській ОТГ вшанували Великого Кобзаря. ФОТО

Традиція святкування в Україні шевченківських днів давня. Вона почалася з поховання Тараса Шевченка в Петербурзі та перепоховання його праху на Чернечій горі під Каневом. Сьогодення - це час творення свідомого демократичного суспільства і вшанування пам'яті найбільшого поета країни та вияв любові до нього переосмислюється по-новому. Потреба в Шевченкові - національному Пророкові, Кобзареві, поетові, художникові, людині не маліє з плином часу.

Тож учора в Печеніжині біля пам'ятника Тарасу Шевченку відбулася поминальна панахида та урочиста академія "Ми йдемо до тебе, наш Кобзарю, крізь століття", повідомляється на сторінці громади.

В урочистому заході взяли участь настоятелі Свято-Михайлівської та Свято-Димитрієвської церков.

Дійство розпочалося з покладання квітів до пам'ятника Тарасу Шевченку, опісля голова громади Ігор Довірак звернувся до присутніх зі словами, в яких зазначив, що сучасне покоління українців повинно чути, перейматися і використовувати живі й актуальні ідеї Шевченка для розбудови та процвітання свого краю.

В заході взяли участь учні Печеніжинського ліцею, викладачі та учениця Печеніжинської дитячої музичної школи та хор Будинку культури  Печеніжина.