ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Чи відчувають коломияни зміни у медицині? ОПИТУВАННЯ

Українська медицина переживає непростий час реформ. Звичні для нас правила надання медичної допомоги змінюються відповідно до вимог часу. Хтось на реформи нарікає, інші задоволені. Змінюється й ставлення медика до пацієнта. Чи відчувають ці зміни коломияни і як до них ставляться? 

Іван ЯВДОШНЯК, депутат районної ради

– Нова поліклініка має добре сучасне обладнання, я особисто переконався в кваліфікованій діагностиці. Лікування стає доступнішим. Щодо ставлення лікарів до пацієнтів, то бувають всілякі лікарі і всілякі пацієнти, зіграє людський фактор. Але лікарі загалом стали уважнішими до пацієнтів, бо розуміють, що кожний пацієнт – то кожна їхня копійка.

 

Сергій ОЛЕКСІЇВ, відеооператор

– Ліпший рівень обслуговування, однак багато медиків і пацієнтів реформою не задоволені. Це щоб потрапити до фахівця, ти перше стоїш у черзі до сімейного лікаря, потім стоїш у черзі в реєстратурі до фахівця. Фахівець тебе відправляє назад до сімейного, бо, виявляється, ти не здав усіх аналізів. А щодо ставлення, то воно змінилося на краще однозначно. Я в будь-яку годину можу зателефонувати до свого сімейного лікаря й проконсультуватися по телефону.

 

Ігор ЛАВРИШИН, торговий агент

– Особисто в мене ставлення до лікарів нормальне. Чув про різні випадки, але сам не стикався з лікарською байдужістю. Може, мені просто пощастило? Це добре, що з’явився великий асортимент ліків і ти собі можеш вибирати, що тобі по кишені. Але якісні ліки надто дорогі для простої людини. Це факт.

Ганна ПУСТОВІТ, заслужений працівник культури, художній керівник Народного дому

–   Своїм сімейним лікарем я повністю задоволена. Доводиться звертатися часто, такий у мене вік, а колись у молодості навіть дороги до поліклініки не знала. Іноді лікуюся у приватній клініці, – мені туди від дому ближче. Там хоч лікування трохи дорожче, як у державних, але обслуговують прекрасно. Дехто скаржиться, що приватники бувають неуважні, працюють стомлені, бо мають ще основну роботу в державних медзакладах. Я цього не зауважила.