ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Зміни в наданні роботодавцям допомоги по частковому безробіттю

Внесено зміни в порядок надання допомоги по частковому безробіттю (29.05.2020 вступив в дію Закон №591-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо додаткової підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби COVID-19»):

1. Збільшено термін для подання заяви на отримання допомоги по частковому безробіттю з 30 календарних днів з моменту зупинення (скорочення) діяльності до 90 календарних днів;

2. Надано можливість отримувати допомогу по частковому безробіттю не тільки працівникам, а й фізичним особам-підприємцям;

3. Допомогу по частковому безробіттю звільнено від оподаткування: податку на доходи фізичних осіб та військового збору.

До відома: 825 підприємств малого і середнього бізнесу звернулися до Івано-Франківської обласної служби зайнятості та подали документи на отримання допомоги по частковому безробіттю в період карантину.

Робоча група Івано-Франківського обласного центру зайнятості станом на 2 червня 2020 року прийняла 804 позитивних рішення і отримати компенсацію зарплати зможе 5924 найманих працівники.

На даний час, відповідно до укладених договорів з вже профінансовано 9 млн. 104 тис. грн для виплати допомоги по частковому безробіттю працівникам.

Детальніше читайте за посиланням https://www.dcz.gov.ua/novyna/pidtrymka-malogo-ta-serednogo-biznesu-vid-derzhavy-skilky-robochyh-misc-bude-zberezheno.