ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Зайшов поласувати медом. На Прикарпатті бджолярі ховають пасіки від ведмедя

На Прикарпатті бурий лісовий ведмідь заходить на територію лісництв, перекидає вулики і краде звідти мед і віск. Як розповідають лісники, клишоногий не раз розоряв пасіки в Мізунському і Солотвинському лісництвах і власникам навіть доводилося переносити вулики в інше місце, пише Сегодня.
"У перший раз ведмідь скоїв наїзд на пасіку на початку квітня в Солотвинському лісництві. Він ламав по два, три вулики за одну ніч, витягав рамки з медом, відносив їх до лісу і з'їдав", - повідомляють в ДП "Вигодське лісове господарство".
Бджолярі після цього випадку повісили на дерево гучномовець, і включили на цілу ніч прожектор, але, не дивлячись на радіо і світло, звір продовжував ласувати медом і знищувати вулики. А недавно лісовий гість навідався в контору Мізунського лісництва, де теж знаходилися вулики. Ведмідь знищив кілька з них і пригощався медом, ігноруючи те, що поруч знаходяться населений пункт і дорога. В результаті, власники пасік прийняли рішення перемістити вулики з лісового масиву, де вони перебували, на своє подвір'я. У той же час користувачі соцмереж не вірять, що це витівки клишоногого, і підозрюють, що "ведмежу шкуру" міг приміряти хтось із людей. Однак сліди звіра на землі говорять зворотнє.