ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Завершилося досудове розслідування щодо злочинної групи, яка організувала на Прикарпатті масштабну нарколабораторію

3-го лютого прикарпатські правоохоронці завершили досудове розслідування та скерували до суду обвинувальні акти у кримінальних провадженнях щодо членів організованої групи в кількості 3-х осіб та інших підозрюваних (загальна кількість - 14 осіб), які організували в Яблунові найбільшу в історії Прикарпаття нарколабораторію.

У ході досудового розслідування встановлено, що 38-річний місцевий житель з метою збагачення організував групу осіб для здійснення незаконного посіву та вирощування нарковмісних рослин конопель та виготовлення з них особливо небезпечного наркотичного засобу «Канабіс» в особливо великих розмірах, повідомляє поліція області.

З цією метою було орендовано теплично-овочевий комбінат площею чотири гектари, де за допомогою найманих працівників в кількості 14 осіб (мешканців Косівського району) висадили близько ста тисяч рослин елітних сортів конопель з підвищеним вмістом тетрагідроканабінолу, а також виготовили понад тонну сухих суцвіть конопель, які були виявлені працівниками поліції спільно з оперативним підрозділом УСБУ в області.

Вартість виготовленого з цієї сировини наркотика на «чорному ринку» становила б понад 50 мільйонів євро. 

Трьом підозрюваним 1993, 1982, 1968 р. н., мешканцям Косівського та Снятинського районів, судом обрано запобіжні заходи – тримання під вартою, решта 14 підозрюваним – домашні арешти.