ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

З наступного року МОЗ пообіцяли запустити єдиний медичний простір

В Україні з 2020 діятиме єдиний медичний простір. Про це заявила прес-служба Міністерства охорони здоров’я, пише Дзеркало медіа.
"З 2020 року в країні діятиме єдиний медичний простір. Відомчі заклади, як Феофанія та заклади Національної академії медичних наук, почнуть також перехід на фінансування за принципом "гроші йдуть за пацієнтом» й стануть відкритими для всіх", - йдеться в повідомленні.
У МОЗ також зазначили, що у 2019 році міністерство презентує перший в історії України гарантований пакет медичних послуг, "який прийде на заміну псевдобезкоштовній медицині". В міністерстві пояснили, що гарантований пакет включає послуги первинної, спеціалізованої амбулаторної, стаціонарної медичної допомоги, а також екстрена, паліативна та реабілітаційна допомога.
"Це базовий набір життєво необхідних медичних послуг, які затверджуватиме восени 2019 Верховна Рада разом із Державним бюджетом на 2020 рік", - зазначили у МОЗ.
І щоб із 2020 року запрацювала програма медичних гарантій, необхідно, щоб восени 2019 року всі заклади спеціалізованої допомоги підписали договори з Національною службою здоров’я.
"Для цього вони повинні автономізуватися, комп’ютеризуватися та мати відповідне обладнання. Це все реалістичні завдання, які первинка успішно виконала. Тож це можливо й на рівні спеціалізованої допомоги", - зазначили у МОЗ.
Читайте також: За електронними рецептами в Україні видали перший мільйон ліків, - Уляна Супрун