ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Як стати підприємцем на Різдвяно-новорічні свята

На календарі – перші дні зими. Магазини та заклади харчування один за одним вбирають новорічні шати. Місто готується до свят. Незабаром у середмісті розпочне свою роботу й традиційний  ярмарок.

Якщо ж є бажання стати підприємцем на Різдвяно-новорічні свята, зробити це нескладно. Щоб отримати дозвіл на торгівлю, потрібно:

  • зареєструватися приватним підприємцем у ЦНАПі, попередньо вказавши, що займатиметеся торгівлею на ярмарку;
  • завітати до туристично-інформаційного центру, що знаходиться на вулиці Театральній, 32;
  • оплатити необхідні рахунки: вартість оренди «приміщення» тощо.

Орендувати  ятку,  будиночок або автоятку можна подобово чи на цілий період проведення ярмарку – з 16 грудня до 19 січня. Але в останньому випадку потрібно поспішати: укласти договір можна лише до 10 грудня.

Вартість оренди будиночків – 7000 гривень на весь період ярмарку, однак на сьогодні всі 6 уже здали. Вартість оренди яток - 2000 гривень протягом усіх днів ярмарку чи 50 - 150 гривень на день. Найдорожчі ціни – у вихідні та свята, дешевше – в будні. Окрім близько 30-и яток доступні ще дві автоятки.

Варто згадати, що на одному з останніх засідань члени виконкому внесли корективи щодо розташування яток. Цього року всю вулицю Чорновола звільнять від торгівлі. Міський голова наголосив на тому, що пішохідна зона повинна бути вільною.

Тому придбати зігріваючі напої, фрукти, солодощі, сувенірну продукцію тощо можна буде лише на площах Шевченка (біля фонтана «Водограй любові» та універмагу «Коломия»), Відродження, Ринок, Вічевому майдані та льодовому майданчику на острівці міського озера на вулиці Чехова.

Для когось свята – час відпочинку в колі сім’ї чи друзів, а для когось – непоганий шанс додатково заробити. Головне – не втрачати віру в Різдвяну казку. Тоді трішки щасливішими стануть і ті, й інші.

Юлія МАРЦІНОВСЬКА