ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Як буде організована державна влада у нових районах – до кінця тижня міністерства мають подати пропозиції

У зв’язку зі зміною районного поділу в Україні, до 7 серпня усі міністерства та інші центральні органи виконавчої влади мають надати Мінрегіону для узагальнення пропозиції з реорганізації їхніх територіальних підрозділів.

Про це сказав заступник міністра розвитку громад та територій В’ячеслав Негода під час онлайн-наради з питань територіальної організації влади, повідомляє пресслужба ОДА.

«Не секрет, що чинна модель територіальної організації влади недосконала. І головна причина цього - неефективна територіальна основа на районному рівні. Кожен державний орган змушений був вибудовувати свою систему практично без прив’язки до територій районів. Через це скоординувати їхню роботу для вирішення більшості питань Уряду було дуже складно. Зараз, коли нам вдалося змінити районний поділ, маємо нарешті створити на його основі і ефективну модель територіальної організації влади», - сказав В’ячеслав Негода.

За його словами, усі необхідні рішення треба прийняти досить швидко, бо країна вступає у новий бюджетний процес і важливо, щоб під час формування пропозицій до державного бюджету на 2021 рік від ЦОВВ вже була врахована нова система територіальної організації влади.

«Маємо сформувати спільне бачення, які і де підрозділи ЦОВВ чи інші державні органи будуть розміщені у нових районах, порахувати, скільки орієнтовно необхідно коштів для їх функціонування. Передбачаємо, що буде певна економія ресурсів після реорганізації, але орієнтуватися маємо в першу чергу на підвищення якості послуг та їхню доступність», - зазначив заступник міністра.

Він також нагадав, що з наступного року усі найнеобхідніші послуги люди отримуватимуть у громадах. Райони здебільшого будуть потрібні для координації діяльності територіальних підрозділів органів державної влади.

До теми: Оновлений Коломийський район: думки очільників розійшлись.