ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Вся інформація про коломийську освіту відтепер на одному сайті

Нещодавно Коломия перемогла у конкурсі цифрових ідей «Відкритий виклик» від «Дані міст». Відтак коломийська громада отримала ще один онлайн-сервіс – «Цікаво про освіту». Фахівці «Дані міст» спільно з міською радою розробили та запустили ресурс на оригінальному домені.

Тепер уся корисна інформація про коломийську освіту акумульована на одному сайті. У два кліки можна дізнатися про рейтинг закладу за успіхами в ЗНО та перемогами в олімпіадах і конкурсах; вік, гендерний склад колективу; досвід та здобутки педагогів; гуртки та інші позашкільні заняття; енергоефективність та бюджетні витрати закладу. Сервіс ще буде поповнюватися новими розділами та необхідною для громади інформацією, повідомляє пресслужба міської ради.

Ще одна корисна річ на сервісі – можливість порівняти навчальні заклади між собою. До прикладу, ви вагаєтесь між двома школами. Обираєте їх для порівняння і бачите зведену таблицю: де більша наповнюваність класів, де є цікаві гуртки, де краща успішність учнів та багато іншого.

В користувачів є можливість авторизації на порталі та вивантаженні інформації у форматах відкритих даних.
Він буде цікавим широкому колу цільових груп: мешканці громади, батьки дітей, які навчаються чи тільки планують обрати навчальний заклад, громадськість, ЗМІ, місцева влада, керівники та працівники закладів освіти.

"Створення даного продукту - це ще один крок до відкритості та прозорості в діяльності Коломийської міської ради та підвищення рівня взаємодовіри між владою та громадою", - зазначають у міській раді.

 Онлайн-сервіс «Цікаво про освіту» доступний ТУТ.

Читайте також: Любомир Бордун: "Майбутнє - за системою освіти змішаного типу"