ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Вийшов у світ гуцульський альманах "Писанка"

Ще пахне свіжою друкарською фарбою, та вже горнеться до читачів новий, четвертий, номер літературно-мистецького альманаху «Писанка».

Це спільне повноколірне друковане видання Асоціації органів місцевого самоврядування регіону Гуцульщини та Верховинського районного товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка, повідомляє на своїй сторінці у Facebook редактор альманаху Василь Нагірняк.

Гуцульщина – унікальна, неповторна. Такої краси, такої дивовижної автентичної культури і мистецтва, такого сходу і заходу сонця немає, мабуть, ніде у світі.

"Про дивосвіт культури, мистецтва, духовності, матрицю гірського життя гуцулів, автентику незабутніх предків, літературну спадщину та нові творчі надбання прозаїків, поетів, літературознавців, дослідників краю кожного Гуцульського регіону – Верховинщини, Косівщини, Коломийщини, Надвірнянщини, Путильщини, Вижниччини, Рахівщини, Яремчанщини ми розповідаємо у нашому часописі.

Назвемо лише основні рубрики альманаху, під якими друкуються інформаційно-аналітичні матеріали, переплетені колоритом кількох сотень світлин та фотоілюстрацій, які засвідчують про багатющу скарбницю літопису гуцульського життя і культурної спадщини предківської минувшини та сьогодення. Це: «Пам’ятай уроки минулого», «Є мова – є нація», «Міжнародні гуцульські фестивалі», «Мовою гуцульських предків», «Дивосвіт мистецтва», «Пісенні струни Гуцульщини», «Споконвічні традиції предків», «Етнофестивалі», «Кіномистецькі фестивалі», «Літературні фестивалі», «Світочі Гуцульщини», «Обереги духовності», «За законами предків», «Люди моїх Карпат», Проза», «Поетичні струни», «Презентації», «Гуцульщинознавство», «Музеї», «Виставки», «Фотогалерея», «Знакові події» та інші.

Як бачите, палітра гуцульського світу дивовижна, унікальна і неповторна. Отож, запрошуємо Вас, шановні читачі, усіх, хто любить і кого зачаровує Гуцульський дивокрай, прихилити до свого серця і душі наші унікальні духовні, мистецькі і літературні цінності.

Альманах «Писанку» Ви можете замовити у редакції за телефоном: 098 588 8990 та отримати Новою поштою", - йдеться у повідомленні.