ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Випускники-медики зможуть скласти іспити за кордоном

 Випускники медичних вишів, які перебувають за кордоном, зможуть скласти єдиний державний кваліфікаційний іспит поза межами України.

Відповідне рішення ухвалено Кабінетом Міністрів, повідомляє Освіта. юа.

Рішення дозволить українським та іноземним здобувачам ступеня вищої освіти магістр за спеціальностями галузі знань «Охорона здоров’я» під час дії воєнного стану складати випускні іспити поза межами України за місцем їх постійного проживання або тимчасового перебування.

За словами міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, це дозволить забезпечити максимально зручні для студентів умови.

«Розуміємо, що багато хто із студентів вимушено виїхали за кордон та не мають наразі змоги повернутися. Дякую членам уряду за підтримку напрацьованого нами тимчасового рішення, яке дозволяє студентам здавати єдиний державний кваліфікаційний іспит поза межами України, там, де їм наразі зручно», – підкреслив Ляшко.

Завершення навчання студентами-медиками можливе за умови успішного складання ними єдиного державного кваліфікаційного іспиту, який складається з трьох компонентів – інтегрованого тестового іспиту «КРОК», обʼєктивного структурованого практичного іспиту та іспиту з англійської мови професійного спрямування.

У разі перебування студента за межами України він матиме можливість скласти іспити у центрах тестування, визначених Центром тестування професійної компетентності фахівців з вищою освітою напрямів підготовки «Медицина» і «Фармація» при МОЗ України.

Водночас у разі повернення до України випускники медичних вишів складатимуть єдиний іспит у вітчизняних закладах вищої освіти.