ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Вихованці Станції юних туристів розробили веломаршрут "Коломия - Воскресінці - Страусина ферма - Спас - Верхній і Нижній Вербіжі"

Вихованці гуртка Велосипедний туризм (керівник Колодюк В.В.) Коломийської станції юних туристів розробили веломаршрут "Коломия - Воскресінці - Страусина ферма - Спас - Верхній Вербіж – Нижній Вербіж - Коломия".
Відстань: 20 км. Складність: середня. Сезонність: весна, літо, осінь.
Опис маршруту:
Їдемо з Коломиї у Воскресінці до річки Прут. Переїжджаємо кладку (Стрітенський міст). Від кладки є марковний маршрут жовтого кольору на гору Воскресінецька. З вершини гори продовжуємо рух лісом тим самим маркованим маршрутом. На краю лісу маркування закінчується і ми їдемо далі великою ґрунтовою дорогою. На 8 км нашого маршруту приїжджаємо до Страусиної ферми.
Справа від ферми починається стрімкий спуск по шутровій дорозі в с. Спас (2-3 км). Виїхавши на головну дорогу, повертаємо праворуч та їдемо асфальтованою дорогою додому через Верхній  і Нижній Вербіжі. 
Екскурсійно-краєзнавчі об'єкти:
Окрасою Воскресінців є стародавня дерев'яна церква 1882 року.
 
Також на Воскресінецькій горі відбувалися військові дії Другої світової війни, про що свідчать залишки земляних укріплень. В масиві лісу гори встановлений хрест бійцям УПА.