ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Відома українська поетка, уродженка Коломиї Неоніла Стефурак отримуватиме дворічну державну стипендію

Відома поетка, уродженка Коломиї Неоніла Стефурак отримуватиме дворічну державну стипендію.

Про це йдеться в Указі "Про призначення державних стипендій видатним діячам культури і мистецтва", опублікованому на сайті Глави держави.

Нещодавно Неоніла Стефурак відзначила 70-річний ювілей.

Народилася 10 листопада 1951 року у Коломиї.

Закінчила Львівський медичний інститут і Літературний інститут імені М. Горького в Москві. Працювала в редакціях газет і журналів.

 Н. Стефурак - член Національної спілки письменників України з 1982 року. Нагороджена медаллю «За заслуги перед Прикарпаттям», відзнакою ХІ форуму видавців, ювілейною (до 2000-ліття Різдва Христового) медаллю Церкви УГКЦ, лауреат премій ім. І. Франка, В. Стефаника, М. Ірчана та «Благовіст». Друкується в обласній пресі, літературно-художньому журналі «Перевал».

У творчому доробку поетеси збірки: «Мелодія краплин», «За плугом сонця», «Голуби і леви», «Дикі яблука», «Спалах», «Проща», «Терноцвіт», «Сакральний простір: Листи до Бога», дитячі збірочки віршів «Кольорові гусенята», «Жива абетка», збірка вибраних поезій і малої прози та пісенний альбом, назву котрим дала незабутня пісня «Заметіль», музику до якої написав Остап Гавриш і яку виконав Василь Зінкевич.  У співдружності з компози­торами Павлом Дворським, Остапом Гавришем, Володи­миром   Домшинським,   Зоєю  Слободян,   Лесею   Малько створила низку пісень,  які неодноразово ставали лауре­атами різних пісенних конкурсів і фестивалів.

Твори Неоніли Стефурак відомі не тільки на Івано-Франківщині. Її друкували провідні видавництва України: «Молодь», «Радянський письменник», «Веселка» (Київ), «Карпати» (Ужгород), «Літературний Львів», «Нова Зоря» (Івано-Франківськ).  

Мешкає в Івано-Франківську.

Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.