ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Вчителька фізкультури з Коломиї бере участь у всеукраїнському освітньому проєкті - підтримайте!

Команда Коломийського ліцею №9 разом із вчителькою фізкультури Тетяною Стефанців беруть участь  у Всеукраїнському проєкті Re.Active, який є спільною ініціативою організації GoFundEd та JuniorZ. У ліцеї активно впроваджують ігрові форми до уроків фізкультури, тож метою їхнього проєкту "Fitness game" є змінити стандартні уроки фізичної культури на сучасну цікаву гру. 

"Разом з чудовою та творчою командою завжди підтримуємо новинки в освітньому процесі, - наголошує Тетяна Стефанців. - 
Мета нашого проєкту – змінити стандартні уроки фізичної культури на сучасну цікаву гру з урахуванням індивідуальних особливостей дитини. Проєкт передбачає відкриття секції степ-аеробіки та йоги, а також введення нових модулів навчання, таких, як степ-аеробіка та чирлідинг. Наші учні, маючи такий вибір занять, зможуть відволіктись від ґаджетів та позбавляться звички просиджувати уроки фізичної культури на лавці. Відкриття нових секцій допоможе дітям розвивати фізичні якості, розкриє їх руховий потенціал, а ще важливо – відчуття самореалізації".

"Нові тенденції, представлені Всеукраїнським проєктом “JuniorZ”,  знаходять свою реалізацію в практичному житті ліцею. Ми маємо на меті:

- підтримувати позитивну мотивацію до занять фізичної культури;

- розробити план занять згідно з новими модулями;

- досягнути високих результатів у розвитку фізичних якостей учнів та популяризації здорового способу життя.

За допомогою ритмічних занять під музику ми хочемо заохотити учнів до спорту та бажання регулярно ним займатись.

 Наші вчителі фізичної культури активно працюють над введенням в систему навчання таких модулів, як степ-аеробіка, чирлідинг, адже вплив занять на кардіо-респіраторну та серцево-судинну систему беззаперечний, це неоціненний внесок у здоров’я майбутнього покоління.

У ліцеї вже активно впроваджуються елементи фітнес-програм безпосередньо на уроках фізичної культури. На спортивних змаганнях виступають групи підтримки. Вчителі разом з дітьми  власноруч виготовили помпони для чирлідингу. А також у нас функціонує секційне заняття з йоги,  проте учні займаються на м’яких пазлах, саме тому нам необхідні спеціальні килимки з якими заняття стануть комфортні та безпечні.

Завдяки проєкту планується створити секцію зі степ-аеробіки для ліцеїстів 7-8 класів, групу чирлідингу для старших класів, групи із занять йоги для молодшого шкільного віку. Це дасть учням змогу задовольнити свою потребу у фізичній активності, не витрачаючи багато часу та коштів на відвідування тренажерних залів міста.

Дуже важливим у цьому аспекті стане те, що учні і вчителі почуватимуться одним цілим в досягненні мети на шляху до здорового способу життя. У планах – зініціювати окремі заняття для педагогічних працівників, щоб уберегти їх від емоційного вигорання та сприяти  поліпшенню самопочуття.

Команда ліцею очікує, що проєкт об’єднає весь ліцей для досягнення першочергової мети – збереження здоров’я людини.

Підтримати учнівську ідею та допомогти  зробити уроки фізкультури ще цікавішими можна ТУТ. До завершення залишилось 26 днів.

“Ми багато говоримо про освітні зміни, нові підходи у рамках школи як самостійної організації чи окремих напрямів роботи з учнями, але чомусь уникаємо розмов про фізкультуру. У багатьох уроки фізичного виховання асоціюються з нормативами та бігом по колу. Проєкт Re.Active повертає нас у сучасність і показує, що в Україні є багато ініціативних вчителів фізкультури, готових впроваджувати нові підходи, рівноправно залучаючи і хлопців, і дівчат до спорту. Саме тому вони потребують підтримки! Постом у соцмережах чи донейтом на платформі ви можете вплинути не тільки на уроки фізкультури в одній конкретній школі, але й змінити стереотипне ставлення суспільства до фізкультури в цілому й стати прикладом для інших”, - стверджує керівниця платформи GoFundEd, Олександра Пєтушкова.

Довідка:

Re.Active - це всеукраїнський освітній проєкт, що має на меті перезавантажити уроки фізичного виховання в українських школах та змінити методики викладання з урахуванням індивідуальних потреб учнів та інновацій. Проєкт є спільною ініціативою спортивного руху Олександра Педана “JuniorZ” та краудфандингової платформи GoFundEd.

 Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.