ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Вчитель року-2023: на Прикарпатті відзначили найкращих педагогів. ФОТО

Сьогодні, 23 березня, в Івано-Франківську нагородили переможців першого етапу конкурсу "Вчитель року-2023", які в подальшому представлятимуть Прикарпаття у Києві. 
"Сьогодні мені було особливо приємно слова подяки адресувати освітянам, котрі перемогли в найпрестижнішому конкурсі – Учитель року. Хочу зазначити, що професійність прикарпатських педагогів, а особливо вчителів із сільської місцевості, на високому рівні відзначають у Міністерстві освіти і науки України", - написала Світлана Онищук, голова Івано-Франківської ОВА.
Зі слів очільниці області, незважаючи на те, що вже більше року ми змушені боротися з навалою російської орди, приймати півтори сотні тисяч внутрішньо переміщених людей, в нашій області зберігаються позитивні тенденції розвитку освіти.
У свою чергу обласна військова адміністрація усіляко підтримує розвиток освіти Прикарпаття. Минулого року відкрито 2 дошкільні групи при приватному ліцеї у м. Івано-Франківську, реконструйовано приміщення закладу дошкільної освіти Заболотівської селищної ради. Загалом створено 163 місця для дітей дошкільного віку. Також торік створено 5 опорних шкіл, придбано 13 шкільних автобусів. Для 150 діток з особливими освітніми потребами організовано навчання в закладах середньої загальної освіти, а для 49 дошкільнят – у дитячих садочках.
"Крім того, всіляко стимулюємо навчання та виховання обдарованих дітей, - продовжила Світлана Онищук. - На проведення різноманітних конкурсів, турнірів, змагань минулоріч було виділено понад 200 тисяч гривень, виплачено стипендії голови облдержадміністрації та голови обласної ради видатним діячам освіти Прикарпаття, ветеранам праці, а також студентам. Сьогодні мені надзвичайно приємно вітати чотирьох педагогів, які стали переможцями першого етапу конкурсу і в подальшому будуть представляти нашу область у Києві".
Дипломами переможця, а також грошовими преміями нагороджено Богдана Когута - учителя предмету «Захист України» Калуського ліцею № 10 Калуської міської ради, Христину Буждиган - учителя основ здоров’я Івано-Франківського ліцею №24, Ірину Крутко - учителя початкових класів ліцею №18 Івано-Франківської міської ради та Богданну Олійник - учителя фізичної культури Отинійського ліцею.
"Вітаю наших талановитих педагогів і бажаю гідно представити Прикарпаття на всеукраїнському конкурсі.
Впевнено тримаємо наш освітянський фронт", - написала Онищук.