ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

В селі на Косівщині, де вода зруйнувала переправу, не будуть будувати новий міст, а відновлять старий переїзд

Як повідомляло Дзеркало медіа, на Косівщині після сильного дощу обвалилася переправа. 900 мешканців залишилося без дороги.

20 років тому сільська влада Шепота, що в Косівському районі на Івано-Франківщині, при підтримці селян влаштувала тимчасову переправу. Днями її зруйнувала стихія. Проєкт та кошторис нового мосту є, але будувати його не будуть, інформує ТРК Карпати. 

Наразі без автосполучення в Шепоті перебувають 900 людей. Перебратися на інший берег можна річкою – тільки авто підвищеної прохідності, та пішки. Місцеві переходять по завалених блоках. 

“Віддавна цей міст недобрий, тому вода і забрала”, – каже жителька села Параска Соколюк.Жінка зі своїм зятем переносять через ріку продукти, які потім мають довезти на полонину. 

Василь Мартищук додає, що тимчасову переправу поставили 20 років тому. За цей час її руйнувала вода вже кілька разів.

Зруйнована переправа – єдиний споіб доїхати з Шепота до найближчого села Брутори. 

Сільський голова Степан Плитчук розповів, що звертався в ОДА з приводу переправи. Виявилося, що є проект нового мосту і його кошторис.

“Там треба пару мільйонів на будівництво. ніхто на даний моент нам таких грошей не може виділити”, – каже війт. 

Тому будуть відновлювати ту саму тимчасову переправу. 

“Інформаію всю зібрали, передали на область, – говорить перший заступник Косівської РДА Богдан Марчук. – Зараз будемо вирішувати: може, з районного резервного фонду виділимо трошки. Комісія буде засідатиі вирішить. У нас ще є проблемні місця – села Вербовець, Пістин та Смодне тижнем раніше затопило. Туди теж треба виділити гроші”.

Щоби якнайшвидше відновити сполучення, звернулися в управління капітального будівництва ОДА. На їхньому балансі перебуває ця переправа. 

“На місце поїхали працівники експлуатційної дільниці для складання дефектного акту і визначення обєму робіт. Там, як виглядає, потрібна невелика сума – 150-180 тис. грн. , – пояснив керівник ДП “Дороги Прикарпаття” Андрій Сазонов.

З понеділка, зазначив він, приступлять до роботи – будуть відновлювати переправу. 

Відновлювальні роботи тут почнуться не раніше понеділка, 24 червня

Нагадаємо: У Коломиї загрози підтоплень наразі немає, всі мости на місці. ВІДЕО