ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

В одній з ОТГ Коломийщини розвивають жіночий потенціал. ФОТО

Жінки – не тільки берегині домашнього тепла і підтримка для чоловіка, а й потужна сила.

У Печеніжинській ОТГ, що на Коломийщині, Марія Луцак та Марія Козьменко розвивають жіночий потенціал. Вони засновниці ГО «ДІЄ. Добрі Ідеї Єднають», які є випускницями Академії Жіночого Лідерства (АЖЛ), що реалізує Український жіночий фонд в партнерстві з Національним демократичним інститутом в рамках Програми DOBRE / USAID, інформує Фіртка.

Це ініціатива, спрямована на посилення ролі жінок в процесах децентралізації та розбудові новостворених об'єднаних територіальних громад через покращення їх знань та навичок для збільшення можливостей участі жінок у прийнятті рішень в громадах.

Завдяки участі в Академії дівчатам вдалося реалізувати проект «Майстерня особистісного зростання жінок Печеніжинської ОТГ», де вони організували для жінок громади серію інтерактивних занять, кіноклуб, книжковий клуб, клуб з вивчення англійської мови, клуб з навчальних симуляційних ігор, а також гурток hand made, де спільно з жінками розробили дизайн та виготовили екосумки.

"Це нові можливості та нові перспективи для жінок, адже ми отримали основне – це знання і навички, а також розуміння, що кожна з нас унікальна та особлива і здатна творити своє майбутнє і майбутнє своєї громади", - говорять учасниці Майстерні особистісного розвитку.

Неоціненною стала підтримка секретарки Печеніжинської селищної ради ОТГ Олександри Дудінчук, яка не тільки надихнула на участь  в АЖЛ, а й протягом проекту завжди  була поруч та ділилася своїм досвідом і успіхами.

Проект підходить до завершення, але жіноча майстерня продовжує свою роботу і в ініціативних жінок дуже багато ідей, які в найближчому часі вони планують втілити в життя, а також запрошують усіх охочих приєднуватися та використовувати можливості сьогодення.