ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Успіхи прикарпатських спортсменів на всеукраїнських та міжнародних змаганнях – підсумки лютого 2023 року

В управлінні спорту та молодіжної політики облдержадміністрації підбили підсумки успішних виступів спортсменів із Івано-Франківщини у лютому цього року.
Серед них – переможець Континентального Кубка світу зі стрибків на лижах з трампліна Євген Марусяк. Він посів 17-те місце в особистому старті на трампліні (НS 102) на Чемпіонаті світу-2023, встановивши рекорд трампліну у Планиці у 103 метри. Наразі це найкращий результат в історії України.
Відзначився й Ярослав Михалушко – друге місце (срібло) на 67-му Міжнародному турнірі з боксу класу «А» «Bocskai Istvan Memorial».
Чемпіонат України з пауерліфтингу серед чоловіків та жінок, юніорів та юніорок, юнаків і дівчат став переможним для Іванни Голіней та Вікторії Костюк. Срібну медаль здобув Дмитро Голіней, а бронзові отримали Ахмет Чакар та Тарас Мельничук.
Кубок України з тхеквондо серед дорослих срібло здобула Маргарита Крайнова а Руслан Кліщ, Михайло Корсак, Юлія Баюн вибороли бронзу. Серед кадетів у цьому виді спорту відзначилися сріблом Вероніка Білан та Олександр Ганаківський, бронзу здобули Анна Брикіна, Вікторія Жибчин, Неля Сончак, Тимофій Жураківський.
ВК «ГОРІШ» Делятинської ТГ переможці Чемпіонату України з волейболу серед чоловічих команд другої ліги.
Переможцями етапу Кубка світу з боротьби самбо серед чоловіків та жінок (спортивне та бойове), юніорів, юніорок, юнаків та дівчат (ІІ ранг) стали Сніжана Пліш, Анастасія Шевченко, Галина Ковальська, Марія Куневич, котрі вибороди срібло, а Юлія Кріцак та Діана Луцяк - бронзу.
Аліна Рудницька віце-чемпіонка представницького рейтингового турніру зі спортивної боротьби «Ібрагім Мустафа», Ігор Никифорук бронзовий призер представницького рейтингового турніру зі спортивної боротьби «Ібрагім Мустафа».
На Чемпіонаті України з плавання серед молоді та юніорів відзначилися Роман Древко, здобувши золото; Матвій Українець, Микола Фербей, Микола Ткач та Анна Лютак здобули бронзу.
Прикарпатка Тетяна Харащук – перможниця Кубка України з легкої атлетики в приміщенні (біг на 400м).
Зимовий чемпіонат України з легкоатлетичних метань серед дорослих, молоді, юніорів, юнаків запам’ятався завдяки золотому призеру Михайлу Гаврилюку та двом бронзовим призерам Володимиру Мироняку та Дмитру Касіянчуку.
Відзначилися на Чемпіонаті України з греко-римської боротьби U-17, здобувши бронзу Владислав Ткаченко, Захар Бартків та Арсен Дмитрів.
Михайло Свідрак став бронзовим призером Кубка Європи з дзюдо серед чоловіків.