ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

У "Світовиді" відкрили виставку світлин Андрія Коника

26 листопада коломиянину Андрієві Конику мало виповнитися 26. Якби тільки в березні 2017 року хвороба не забрала його життя…

У пам’ять про друга волонтери «Konyk Help» організували фотовиставку.

Відбувся захід у мистецькому центрі «Світовид». На стінах поруч зі світлинами Андрій – роботи переможців конкурсу, який оголосили напередодні.

Свої роботи надіслали 130 учасників з цілої країни: Київ, Львів, Луцьк, Коломия та інших міст. Оцінювали світлини близько 10 фотографів, серед яких і представники команди Ukraїner, і весільні фотографи тощо.

Словом, конкурсні роботи оцінювала незалежна колегія суддів.

«Я радий, що вдалося організувати цю виставку. Впевнений, що Андрій був би радий, якби побачив з яким теплом люди переглядають його роботи», - ділиться директор фонду та близький друг Андрія Коника Назарій Тодорів.

Перемогу за кількістю лайків у соцмережах перемогла Наталія Кісіль із міста Львів (307 лайків у Інстаграмі).

На жаль, на виставку дівчина приїхати не змогла. Але свій приз – футболку та скетчбук – їй надішлють. В категорії "Арт" серед 19 робіт перемогу здобула Юлія Курбан із Луцька. Винагорода за перемогу – 500 гривень.

В категорії "Люди" серед 41 роботи найкращою виявилася світлина Поліни Березюк із Луцька. Приз – 700 гривень.

В категорії "Пейзаж" серед 70 робіт суддям найбільше сподобалося фото Роксолани Скрипник із Коломиї. Вона отримала 1000 гривень.

«Дякуємо також усім підприємцям, які стали спонсорами заходу, волонтерам, нашому фотографу та молодшому брату Андрія Ярославу Конику, який провів кілька безсонних ночей, сортуючи всі ці світлини та проектуючи формат виставки, - каже представник «Konyk Help» Віталій Бирчак. - Сподіваємося, ця виставка нестиме велику благодійну мету та пам’ять про Андрія як про чудову людину, хорошого фотографа, друга, що об’єднав нас всіх і створив фонд, що тепер допомагає іншим. Ми віримо, що Андрій це бачить і пишається. Що він є…»

Виручені кошти підуть на лікування онкохворого Ромчика Сорича. Діагноз хлопчика – такий, як колись був у Андрія Коника – рак крові. Виставка триватиме два тижні.

 

Юлія МАРЦІНОВСЬКА